Cum pică românii în capcanele samsarilor online

Cum pică românii în capcanele samsarilor online

Masini second hand  FOTO Adevărul

Pe lângă reclamaţiile obişnuite cu privire la întârzierea coletelor, mai ales după Black Friday sau deteriorarea lor la transport, la Braşov s-au semnalat ţepe cu autoturisme şi probleme la rezervările turistice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii trebuie să fie foarte atenţi atunci când vor să cumpere o maşină de pe site-urile de profil. „Am avut cazuri cu privire la o ţeapă privind achiziţionarea de autoturisme de pe Autovit, caz în care am sesizat Poliţia. În momentul în care o persoană voia să cumpere un autoturism, primea un mail în care i se spunea că proprietarul nu este în ţară, dar maşina da, de obicei în alt judeţ. Apoi i se cerea cumpărătorului să pună o sumă de bani pe numele său la Western Union ca să arate că este de bună credinţă şi chiar va veni să vadă maşină. Tot pentru a stabili legătura de încredere i se cerea apoi omului să trimită codul care să ateste că banii au fost depuşi. Ulterior, cei care dădeau ţepe foloseau codul ca să scoată banii în numele celui care i-a depus“, ne-a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

La Braşov probleme sunt şi la rezervările on-line pentru pensiuni şi cabane. „Sunt multe pensiuni şi cabane care nu sunt autorizate. Oamenii îşi fac un site şi reclamă pe internet. Primesc rezervări on-line şi percep un avans pentru a confirma rezervarea. Dacă ulterior primirii acestui avans găsesc un client care plăteşte mai mult, nu ţin cont de faptul că au avut deja o rezervare. Omul rămâne fără cabană şi poate fără bani deoarece de multe ori propietarul nu mai răspunde la telefon“, a mai spus Sorin Susanu.

Oamenii sunt sfătuiţi să verifice elementele de siguranţă înainte de a face cumpături on-line. 

„Înainte să facă cumpărături on-line, oamenii trebuie să intre la secţiunea de contact. Aici trebuie să existe toate datele firmei de la adresă, număr de telefon şi acel CUI. În plus trebuie să existe şi linkul către ANPC. Dacă la secţiunea contact apare doar o adresă de email, atunci există multe semne de întrebare“, a mai spus Sorin Susanu.

Mai puteţi citi:

Un bistriţean a cumpărat un telefon şi a primit doar carcasa

citeste totul despre: