Consiliul Judeţean a primit o finanţare de 32,5 milioane de euro pentru reabilitarea Drumului de sub munte care face legătura între Braşov şi Sibiu

Consiliul Judeţean a primit o
finanţare de 32,5 milioane de euro pentru reabilitarea Drumului de sub munte
care face legătura între Braşov şi Sibiu

Drumul traversează 13 localităţi. FOTOTV Făgăraş.

Este pentru prima data când Braşovul solicită şi obţine finanţare europeană pentru reparaţia unui drum, care ar putea fi o alternativă pe DN 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul interjudeţean numit Drumul de sub munte facilitează legătura între Braşov şi Sibiu. Având o lungime totală de 51,3 km, această arteră, formată din trei porţiuni de drumuri judeţene (DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P), străbate localităţile Şinca-Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus şi poate reprezenta o alternativă de transport la DN 1. Valoarea totală a proiectului este de 147.417.404,35 lei, aproximativ 32,5 milioane de euro.

După o muncă foarte serioasă a colegilor noştri am reuşit să depunem un proiect bine făcut, care va primi finanţare. În urma evaluării, proiectul a obţinut 72 de puncte, fiind admis astfel pentru finanţare. Urmează să fim convocaţi de conducerea ADR Centru, pentru a semna contractul de finanţare”, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Astăzi va fi depusă de către Consiliul Judeţean şi o cerere de finanţare pentru modernizarea drumului judeţean care face legătura între Braşov şi Covasna. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 34 de milioane de euro şi sperăm că şi acesta va avea acelaşi parcurs ca şi primul. În felul acesta, Braşovul nu numai că va obţine pentru prima dată bani europeni pentru drumuri, ci ar putea accesa aproape jumătate din alocarea pentru cele şase judeţe din Regiunea Centru“,  a mai declarat Adrian Veştea, citat de bzb.ro. 

citeste totul despre: