Care sunt mai căutate facultăţi de la Universitatea Transilvania. Două specializări au fost desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Transilvania are 18 facultăţi. FOTOArhivă.
Universitatea Transilvania are 18 facultăţi. FOTOArhivă.

Reprezentanţii Universităţii au renunţat la specializările de Informatică Aplicată şi Matematică şi Informatică Aplicată din cauză numărului mic de solicitări.

De anul acesta studenţii se pot înscrie şi on-line la facultate evitându-se astfel cozile din anii trecuţi. Profesorii de la Facultatea de Matematică-Informatică ai Universităţii au creat o platformă care îi scuteşte pe viitorii studenţi de orele de stat la coadă. Aplicaţia poate fi accesată direct de pe site-ul universităţii sau la adresa http://admitere. unitbv.ro/. Candidaţii nu trebuie decît să intre pe site-ul oficial al universităţii, să acceseze link-ul către platforma online şi să urmeze instrucţiunile. În perioada de înscriere, candidaţii vor mege la facultatea pentru care au optat doar ca să semneze fişa de înscriere pe care o vor adăuga la dosar

Dacă ne luăm după statisticile din 2013 cele mai căutate facultăţi sunt Comunicare şi Relaţii Publice unde anul trecut. au fost 11 candidaţi pe un loc. Concurenţă mare a fost şi la Drept, Medicină sau Inginerie. „Cel mai căutat program de studii a fost cel de Comunicare şi Relaţii Publice, care a avut 11 candidaţi pe un loc. Numărul cel mai mare de studenţi a fost la programul de la Medicină, la programul de Comunicare şi la Drept, însă este evident că există tot mai multă atractivitate şi spre zona de inginerie. Am avut un număr mare de candidaţi la Silvicultură, la Calculatoare, la Informatică, iar anul trecut s-a simţit o revigorare şi la Matematică, unde numărul de candidaţi a crescut foarte mult faţă de anii anteriori“, a explicat Liliana Rogozea, citată de bzb.ro.

Taxele la Universitatea Transilvania sunt în 2500 şi 5.000 de lei. Anul acesta sunt diaponibile 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi.Cea mai scumpă facultate rămâne tot Muzica, unde anul costă 5.500 de lei. Şi la specializarea Balneofizioterapie, tot din cadrul Facultăţii de Medicină, taxele sunt piperate, de la 3.500 de lei la 4200 de lei. La restul facultăţilor taxele sunt între 2.500 şi 3.500 de lei pe an. Taxa de încriere este între 100 şi 150 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Lista completă a taxelor poate fi vizualizată pe site-ul universităţii.

Studenţii de la Mecatronică, cei mai buni din ţară

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite