Braşovul, preferatul străinilor, printre cele mai ieftine oferte pentru un City Break

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brasovul este şi în acest an oraş de poveste. FOTOPrimăria Braşov.
Brasovul este şi în acest an oraş de poveste. FOTOPrimăria Braşov.

Braşovul este în topul preferinţelor turiştilor străini când vine vorba despre o evadare de weekend. Din Transilvania, străinii mai vor să mai vadă Sibiul şi Clujul.

Pentru românii care vor să evadeze la sfârşit de săptămână, oraşele din Transilvania sunt în topul preferinţelor. Un City Break la Braşov costă 400-600 de lei, la Cluj între 450 şi 650 de lei, iar la Sibiu între 350 şi 500 de lei. Sumele includ cazarea pentru două nopţi cu mic dejun, dar şi transportul cu maşina.  „Braşovul şi Sibiul sunt solicitate pentru aerul medieval, dar şi pentru partea tradiţională pe care o regăsim în zona Bran şi în Mărginimea Sibiului. Clujul este văzut ca un oraş cosmopolit, o capitală a Ardealului“, spune Ioana Ursan, reprezentant agenţie de turism.

Străinii preferă Braşovul

Când vine vorba despre turiştii străini, Braşovul este în topul preferinţelor. În plus, un City Break la poapele Tâmpei este la jumătate de preţ fată de oraşele occidentale. „Străini cer mai ales Braşovul pentru că este un oraş care le are pe toate: de la munte, la aer medieval, obiective turistice la tot pasul, dar şi o bucătărie tradiţională. Un City Break la Braşov costă pentru străini (aici transportul este mai scump decât pentru turişti România), în medie cam 300 de euro. Celelalte oraşe europene sunt mai scumpe. Sunt cerute Roma, Praga, Barcelona, Londra, dar şi  Parisul, chiar dacă în ultimele săptămâni capitala Franţei a fost puţin evitată. Ofertele pleacă de la 450 şi ajung şi la 700 de euro de cuplu, cu tot cu avion“, mai spune Ioana Ursan.

Şi statisticile arată că străinii preferă Braşovul. Braşovul este liderul incontestabil al Regiunii Centru cu 349.087 de turişti oficiali în primele şase luni ale anului 2015. În realitate cifrele sunt duble, deoarece mulţi turişti nu sunt raportaţi de unităţile de cazare. Pe locul al doilea în Regiunea Centru este Mureşul cu 199.375 de turişti, urmat de Sibiu cu 152.358 de turişti.

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel. Statiticile arată că străinii stau în medie câte două zile şi prefere hotelurile de 4 şi 5 stele.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv al Braşovului. Castelul face profit un milion de euro pe an din vânzarea de bilete, organizarea de evenimente private şi suveniruri. Cetatea Râşnov este al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov, după Castelul Bran.

Din municipiul Braşov, cele mai vizitate obiective turistice sunt Biserica Neagră şi Casa Sfatului.  Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone. Corul susţinut de contraforţi exteriori, decoraţi cu edicole care adăpostesc statui de sfinţi, constituie unul din puţinele exemple de acest tip din Transilvania.

Piaţa Sfatului este un alt obiectiv turistic major al Braşovului. Terasele cochete, aerul mediaval, fântâna spectaculoară şi sutele porumbei atrag sute de mii de turişti. Strada Reblicii aflată în apropiere este una dintre cele mai căutate artere de shopping. Tot în centrul vechi turiştii mai pot vizita vechile bastioane, Poarta Schei, Alee de Sub Tâmpa şi pot urca cu telecabina pe muntele cu acelaşi nume.


 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite