Baza Sportivă Olimpia, unde Ion Ţiriac a învăţat să joace tenis a fost redeschisă. Cât costă închirierea terenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza Olimpia a fost redeschisă după ce Consiliul Judeţean a investit 100.000 de lei în reamenajarea terenurilor. Baza a fost lăsată în paragină în ultimii trei ani şi nici o firmă privată nu a vrut să o închirieze.

Cele cinci terenuri de zgură au fost reamenajate, în aşa fel încât să ofere condiţii optime iubitorilor de tenis. Conform contractului de asociere, costurile privind amenajarea, mentenanţa şi utilităţile sunt suportate de SC Consilprest SRL. Baza Sportivă Olimpia va funcţiona zilnic, între orele 8:00-22:00. Cei care vor veni să joace tenis vor avea la dispoziţie vestiare, duşuri, grupuri sanitate şi o terasă care va fi deschisă în acelaşi interval orar. Tarifele pentru închirierea terenurilor sunt următoarele: la abonament, de luni până vineri, între orele 8:00-18:00 – 25 de lei/oră; între orele 18:00-22:00 – 40 de lei/oră; sâmbăta şi duminica, între orele 8:00-22:00 – 40 de lei/oră; la liber, de luni până vineri, între orele 8:00-18:00 – 35 de lei/oră; între orele 18:00-22:00 – 50 de lei/oră; sâmbăta şi duminica, între orele 8:00-22:00 – 50 de lei/oră.

Baza Olimpia este situată la poalele Tâmpei şi în ultimii trei ani a fost în paragină. Consiliul Judeţean a încercat să o închirieze, dar fără succes. În final, instituţia a investit 100.000 d elei pentru reamenajarea bazei şi a dat-o în administrare firmei Consilprest, aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

„În urmă cu doi ani, când am ajuns la conducerea Consiliului Judeţean, erau în curs de derulare procedurile pentru închirierea acestei baze. Atunci am considerat că administraţiile publice nu trebuie să creeze o concurenţă neloială şi că este mult mai bine ca aceste terenuri să fie administrate de cei din mediul privat. Anul trecut, am derulat câteva licitaţii pentru închirierea bazei, scopul nostru fiind să vină cineva din mediul privat şi să obţină beneficii în urma administrării acestei baze. Această variantă nu s-a concretizat. Am încercat apoi să încheiem un parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, în scopul realizării, la Braşov, a unui Centru de excelenţă. Am dorit ca federaţia să beneficieze de acest spaţiu generos, să aducem cât mai mulţi copii şi să găsim o formă de colaborare. Am avut discuţii în acest sens inclusiv cu preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, care s-a arătat extrem de deschis. Din păcate acest parteneriat nu a fost materializat. În aceste condiţii, am optat pentru varianta preluării terenurilor de tenis de către SC Consilprest SRL. Sperăm ca această modalitate de administrare a bazei sportive funcţioneze, pentru că ştim cu toţii că acest sport se poate practica doar când vremea este bună. Dacă, într-o săptămână, plouă două sau trei zile, este afectat tot programul, iar montarea unui balon nu este posibilă, pentru că suntem într-o zonă de protecţie istorică, iar astfel de amenajări sunt imposibile“, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite