Bărbatul care şi-a omorât mătuşa, o cunoscută profesoară din Braşov, pentru a-i moşteni averea de 300.000 de euro, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare

Bărbatul care şi-a omorât mătuşa, o cunoscută
profesoară din Braşov, pentru a-i moşteni averea de 300.000 de euro, a fost
condamnat la 27 de ani de închisoare

Bărbatul a fost arestat pe Aeroportul Otopeni. FOTO Protv.

Mircea Eduard Borzoş a fost condamnat la 27 de ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Braşov. Anul trecut, bărbatul şi-a strangulat mătuşă şi i-a abandonat trupul pe Tranfăgărăşan. Motivul crimei au fost banii, mai exact o vilă şi un teren din Bran evaluate la 300.000 de euro.

Mircea Eduard Borzoş a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru omor calificat şi lipsire de libertate. Complicii săi care l-au ajutat să îşi ucisă mătuşa au primit şi ei ani grei de puşcărie. Silviu George Luca şi Ioan Oratie au fost condamnaţi la 17 ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi complicitate la omor calificat. Potrivit motivul crimei au fost banii. Înainte să o ucidă bărbatul o ameninţase de mai multe ori pe profesoară pentru a-I ceda o vilă şi un teren din staţiunea Bran, evaluate la 300.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă.

Viorica Borzoş avea 62 de ani, nu era căsătorită şi avea grijă de o mătuşă de 98 de ani. Singura rudă pe care o avea era un nepot Mircea Eduard Borzoş. Bărbatul o ameninţase de mai multe ori cu moartea pe femeie, pentru a-i lua averea. În 7 iunie 2016, împreună cu doi complici şi-a pus planul în aplicare. Prietenii nepotului au pretins că ar fi angajaţi ai Electrica şi astfel au ademenit victima să se întâlnească cu ei în Braşov, sub pretextul că vor să îi rebranşeze o casă de a sa, nelocuită, din Bran.Profesoara s-a întâlnit cu cei doi falşi angajaţi ai Electrica care au invitat-o în  maşina, în care de fapt o aştepta nepotul ucigaş, fără ca femeia să bănuiască măcar. Odată intrată în maşină cu cei trei bărbaţi, femeia nu a dorit să le dea bani şi astfel a fost ucisă, se pare, undeva pe un teren în afara localităţii Râşnov. 

Autopsia a arătat că femeia a fost ştrangulată cu mâinile de ucigaş. Cadavrul a fost apoi transportat tot cu maşina, de nepotul acesteia, din judeţul Braşov, în judeţul Sibiu şi abandonat lângă Transfăgărăşan. Nepotul femeii a plecat în Italia după comiterea crimei, însă s-a întors în ţară ulterior, cu un avion, fiind arestat direct pe aeroport în Bucureşti.Trupul femeii a fost descoperit la două zile de la crimă.

Viorica Borzoş era de 20 de ani profesoară de sport la Colegiul Remus Răduleţ din Braşov. Era foarte iubită de elevi şi de colegi. Pentru că femeia nu avea rude în viaţă a fost înmormântată de colegi.

 

citeste totul despre: