12.000 de şoferi pe zi trec cu maşina prin craterele din Făgăraş. Autorităţile se ceartă de zece ani şi schimbă proprietarul după bunul plac
0
De zece ani drumul este pasat între Primărie şi CNADNR, dar de reparaţii capitale nu se pune problema. Între timp şoferii îşi rup maşinile în drumul plin de gropi.
Porţiunea de DN 1 care tranzitează Făgăraşul are 4 kilometri, dar este un drum de coşmar. Este plin de gropi, iar şoferii nu au cum să le ocolească. Drumul are nevoie de o reparaţie capitală şi este o şosea foarte circulată. 12.000 de maşini trec zilnic pe aici, aproape jumătate fiind camioane.
Problemele pe porţiunea de DN1 care tranzitează municipiul Făgăraş au început acum mai bine de 10 ani. În 2004, Ministerul Transporturilor a preluat de la Primărie acest drum pentru a-l reabilita complet. S-au investit atunci 54 de miliarde lei vechi, dar nu s-a făcut reparaţie capitală. În 2009, Ministerul Transporturilor a vrut să-l dea înapoi la Primărie, iar situaţia s-a tranşat în instanţă după un proces care a mai durat câţiva ani.
Anul trecut însă drumul a ajuns la Primărie care nu avea 84 de miliarde de lei vechi cât ar costa repararţia. De supărare Primăria Făgăraş a strâns semnături pentru impunerea unei taxe de drum sau interzicerea circulaţiei maşinilor de mare tonaj. Edilii s-au dus cu semnăturile la Bucureşti, iar drumul a ajuns acum din nou la CNADNR. Despre bani de reparaţii nici vorbă.
Drumul Este singura cale de acces dinspre Braşov spre Sibiu şi apoi spre vestul ţării şi invers. Un conducător auto a postat pe internet un filmuleţ care arată cât de distrus este drumul. Şoferul comentează situaţia, în timp ce maşina sa se zguduie efectiv în timp ce trece prin gropi. În timp ce pentru drum nu sunt bani, la Făgăraş se construieşte cea mai scumpă catedrală din provincie, pe bani publici.