Situaţie de infarct la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ar fi trebuit finalizată încă din vara acestui an, noua secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean Brăila este tot în lucru, iar constructorul – firma austriacă „Vamed” - cere prelungire după prelungire a contractului. Astfel, după ce termenul final a fost amânat, din august, pentru data de 5 decembrie, recent a mai fost cerut încă un răgaz de 146 de zile, de către constructor.

Firma „Vamed” motivează întârzierea lucrărilor prin faptul că, până acum, a lipsit un diriginte de şantier pe componenta de instalaţii electrice. "Lucrările trebuiau finalizate pe 14 august, nu s-au terminat, le-am prelungit. Acum văd cu stupoare că s-a mai făcut un referat în care dumnealor cer încă un act adiţional în care se cere prelungirea cu încă 146 de zile motivând lipsa dirigintelui de şantier pe partea electrică", a declarat vicepreşedintele CJ Brăila, Ovidiu Nechita.

Din păcate, în momentul de faţă Consiliul Judeţean nu poate să acorde prelungirea de contract solicitată de „Vamed” din cauza blocajului existent la nivelul aceste instituţii, care nu are nici până la ora actuală un preşedinte interimar care să-i ţină locul oficial revocatului Gheorghe Bunea Stancu.

Întârzierea şantierului provoacă mari deservicii Secţiei de Cardiologie, care nu poate să intre într-un program naţional dedicat tratamentului infarctului miocardic prin montarea de stenturi. „În 2014 am avut 50 de cazuri alocate pentru programul naţional Stemi, asta însemnând că pacienţii care fac un infarct miocardic acut, forma cea mai gravă dintre ele, beneficiază de această intervenţie a vasului dilatat afectat şi de instalarea unui stent. Am pierdut pacienţii, au plecat la Bucureşti pentru că nu s-a putut lucra la noi, clădirea nefiind încă gata", a declarat şeful Secţiei de Cardiologie a SJU Brăila, dr. Bogdan Minescu.

Evident, această situaţie îi nemulţumeşte profund pe pacienţii care se văd obligaţi să meargă în alte oraşe pentru intervenţii chirurgicare ce s-ar putea efectua pe plan local. "Am deja o operaţie pe cord. Am patru by-passuri, 4 stenturi şi două ceasuri defibrilatoare şi unul schimbat şi mi-a băgat unul performant acum, de ultimă generaţie, la Târgu Mureş. De ce nu aici? Pentru că aici nu avem o secţie unde se pun stenturi", a declarat Nicolae O, un cardiac cu probleme cronice.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul privind "Proiectarea şi execuţia de lucrări la secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila" a fost lansat de către Consiliul Judeţean în 28 decembrie 2011 şi a fost câştigat de subsidiara "Vamed România" SRL care s-a angajat să facă lucrările pentru suma de 10 milioane lei.

Citiţi şi

Opt medici universitari, pentru inimile braşovenilor

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite