Brăileni care şi-au construit vile într-o comună de lângă municipiu: „Avem atât noroi pe stradă încât derapăm cu maşina în canalul de irigaţii!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uliţele de la marginea satului devin impracticabile după fiecare ploaie mai serioasă   FOTO Florentin Coman
Uliţele de la marginea satului devin impracticabile după fiecare ploaie mai serioasă   FOTO Florentin Coman

În ultimii ani, tot mai mulţi brăileni cu bani şi-au construit case în Cazasu, o comună aflată la doar câţiva kilometri de municipiu. Fie că este voba de locuinţe permanente sau de case de vacanţă, construcţiile sunt ridicate pe unul sau două niveluri şi denotă un anumit nivel de prosperitate al proprietarilor. Câţiva dintre aceştia au avut, totuşi, ghinion, deoarece vila lor se află pe uliţe pline de noroi.

"Toate străzile din localitate sunt pietruite, cu excepţia acesteia unde locuim noi. Fiind drum de pământ, devine impracticabil după fiecare ploaie, iar dacă totuşi te încumeţi să circuli cu maşina pe aici rişti să derapezi şi să ajungi în canalul de desecare de pe margine.

Am făcut nenumărate solicitări către Primăria Cazasu să rezolve această problemă şi tot timpul ni se spune că se va face. Ce se face nu ştim, că până acum nu s-a rezolvat nimic. Două maşini am distrus de când ne-am făcut casă aici şi suntem nevoiţi să parcurgem acest drum", ne-a spus Cătălin Ciolacu, unul dintre cei care şi-au ridicat o construcţie trainică pe o uliţă situată chiar la marginea comunei învecinate cu Brăila.

Un alt locatar al străzii, Remus Lazăr, afirmă că, sătul să tot aştepte intervenţia Primăriei, a încercat să pietruiască el strada, însă fără prea mare succes. "Am cărat câteva căruţe cu piatră şi le-am întins pe drum, dar n-a ţinut, s-a îngropat în pământ. Dacă nu se face o pietruire ca lumea, cu utilaje, nu se rezolvă nimic. Problema e că deocamdată nu se face nimic, de parcă noi nu plătim taxe şi impozite ca şi ceilalţi din sat", spune locatarul.

Primarul comunei Cazasu, Tudorel Anton, declară că a făcut demersuri pentru pietruirea străzii respective, dar şi a altor străzi aflate într-o situaţia similară, de pe celelalte laturi ale comunei.

"Consiliul Local Cazasu a aprobat, în luna iulie 2014, alocarea de la bugetul local a unei sume de 290.000 lei, pentru pietruirea a 3 km de străzi, situate pe laturile comunei. Şi porţiunea de stradă la care faceţi referire, lungă de circa 300 metri, intră în acest proiect.

Problema e că a durat mult până când s-a făcut licitaţia şi s-a semnat contractul cu o firmă specializată. Abia în noiembrie s-au rezolvat aceste aspecte, însă n-am început lucrările deoarece venea iarna şi n-aveam cum să ţinem şantierul deschis în astfel de condiţii. La primăvară, în martie sau aprilie, o să facem pietruirea acestor străzi", declară primarul Tudorel Anton.

Citiţi şi

Stradă de pământ în centrul Clujului, „obiectiv turistic” în Capitala Culturală a Tineretului 2015. Localnicii: „E un dezastru în mijlocul oraşului”

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite