FOTO Bătălie a surugiilor de Bărăgan, în concursul de atelaje „Căruţa brăileană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de căruţe frumos colorate s-au întrecut, joi, de Sfântul Gheorghe, la concursul de atelaje tradiţionale „Căruţa Brăileană” manifestare devenită deja tradiţie în oraşul Ianca, judeţul Brăila. Evenimentul a ajuns deja la a patra ediţie, iar competiţia dintre surugii este din ce în ce mai aprigă, pentru că şi premiile sunt tot mai mari, de la o ediţie la alta.

În total, 18 atelaje brăilene s-au întrecut pe o pistă de 600 de metri special amenajată atât pentru premiile puse în joc, cât şi pentru mândria de a fi cel mai bun surugiu din Bărăgan. Drept dovadă că întrecerea trezeşte interes din ce în ce mai mare pe plan local, mulţi concurenţi s-au prezentat la linia de start cu caii ţesălaţi şi cu căruţele vopsite recent, special pentru acest eveniment.

După ce s-a dat startul pentru calificări, din cele 18 atelaje înscrise, doar primele 16 care au scos cei mai buni timpi au mers mai departe. Concursul a continuat prin confruntarea directă, eliminatorie, doi câte doi, învingătorul trecând în etapa următoare.

La final, pe prima treaptă a podiumului a urcat tot Adrian Dumtrache, concurentul care a câştigat şi anul trecut. Calul acestuia, Mircea, s-a dovedit cel mai iute din concurs. Adrian Dumitrache, a primit drept premiu suma de 1.000 lei şi trei saci cu cereale.

Câştigătorul ediţiei 2014 a "Cupei Sfântului Gheorghe" a fost surugiul Dumitrache Ion şi calul său, Mircea. Pe lângă cupă, acesta a fost premiat cu suma de 500 de lei, un balot de lucernă şi trei saci cu cereale. Ocupantul locului al II-lea, Oprea Viorel, a plecat acasă cu 300 de lei, un balot de lucernă şi doi saci de cereale. Nici cei învinşi nu au fost uitaţi, aşa că au primit şi ei bani şi furaje pentru animale. Locul II, ocupat de localnicul Cătălin Constantin, a fost premiat cu 700 lei şi doi saci de cereale, în timp ce câştigătorul locului III, Cristi Ionescu, s-a ales cu 300 lei şi un sac cu cereale.

În pauzele dintre etapele întrecerii, cei circa 300 de spectatori prezenţi au putut admira patru cai de rasă prezentaţi de Depozitul de Armăsari de la Râmnicelu. Un alt moment foarte gustat de public a fost „turnirul” prezentat de Aurel Boantă şi Gheorghe Drăgoi, doi cascadori profesionişti care au executat câteva exerciţii de mânuire a spadei şi suliţei din goana calului.

Concursul a fost organizat de Cătălin Dogărescu, un om de afaceri din Bucureşti care are origini în Ianca, localitate unde a şi copilărit de altfel. Acesta a fost sprijinit în demersul său de Consiliul Local Ianca.

Citiţi şi

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite