Înşelăciune prin metoda „Accidentul” la Brăila. Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au escrocat o femeie de 70 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre escroci este cercetat sub control judiciar, iar celălalt în stare de arest, fiind deja în penitenciar pentru o altă condamnare. Suma furată de la victimă se ridică la 20.000 de lei.

Poliţiştii  brăileni cercetează doi bărbaţi care ar fi înşelat o femeie de 70 de ani cu aproape 20.000 de lei, prin metoda „Accidentul”. La data de 7 august a.c., lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au depistat doi bărbaţi, de 27 şi 38 de ani, din Brăila, bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 13 spre 14 iulie 2016, bărbatul de 27 ani ar fi ridicat 20.000 de la partea vătămată, o femeie de 70 de ani, bani proveniţi din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Acesta ar fi fost trimis să ridice banii de la domiciliul victimei de către un bărbat de 38 de ani, încarcerat într-un penitenciar, care, anterior, ar fi contactat telefonic persoana vătămată, recomandându-se ca având calitate oficială.

Acesta i-ar fi spus victimei faptul că fiul său a comis un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui copil şi are nevoie de cât mai mulţi bani, chiar toţi pe care îi deţine, pentru a scăpa de pedeapsă.

Faţă de bărbatul de 27 ani s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar faţă de cel de 38 de ani, cercetările sunt continuate cu acesta în stare privativă de libertate, fiind condamnat la închisoare într-o altă cauză.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Ce vă recomandă Poliţia pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite