În ce hal poate să arate „drumul strategic al judeţului Brăila”
0
Deşi este considerat „drum strategic al judeţului Brăila”, DJ 255A este una dintre cele mai degradate căi de comunicaţie rutieră, în special pe tronsonul cuprins între localitatea Cotu Lung şi intersecţia cu DN 23 Brăila – Focşani.
Din cei 5 km ai acestui tronson, doar unul a fost asfaltat în urmă cu 7 ani, înaintea alegerilor parlamentare din 2008, iar ceilalşi 4 km au rămas de izbelişte, deoarece, după votare, utilajele au dispărut din peisaj şi nu s-au mai întors nici până în ziua de astăzi. Porţiunea respectivă este acoperită cu piatră şi nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de zeci de ani, astfel că în prezent este plină de gropi care, în perioadele ploiase, fac acest drum să arate ca o mlaştină.
Recent, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a declarat că, în 2016, se va turna asfalt şi pe cei 4 km. Declaraţia acestuia vine în contextul în care drumul respectiv constituie singura legătură dintre municipiul Brăila şi Cotu Mihalea, un sătuc învecinat cu localitatea Cotu Lung. Anul acesta, Cotu Mihalea a primit titulatura de zonă turistică a judeţului Brăila, datorită plajei cu nisip fin de pe malul Siretului, care în ultima vreme a fost frecventată de tot mai mulţi vizitatori, în perioada verii.
DJ 255A este considerat drum strategic al judeţului Brăila. Acesta porneşte de la digul râului Siret, din micul sat Cotu Mihalea, şi uneşte localităţile Cotu Lung, Muchea, Siliştea, Romanu, Scorţaru Vechi, Traian, Unirea, ajungând până la trecerea bac peste Dunăre de la Gropeni. Se spune că ruta a fost concepută de armata germană, în timpul celui de-al doilea război mondial, având rolul de a asigura o legătură rapidă între Dunăre şi Siret.
Citiţi şi