Performanţa remarcabilă a unui elev român dintr-o familie monoparentală. Cum a fost admis la una dintre cele mai prestigioase academii aeriene din lume

Performanţa remarcabilă a unui elev român dintr-o familie monoparentală. Cum a fost admis la una dintre cele mai prestigioase academii aeriene din lume

Bogdan Barabasa, un elev din Dorohoi, a fost selectat de una dintre cele mai importante academii pentru pregătirea piloţilor civili din lume, Baltic Aviation Academy, din Lituania, unde concurenţa era de 11 pe loc. Totodată, datorită rezultatelor obţinute la numeroasele testări, a fost admis şi în programul de antrenament al unei cunoscute companii aeriene, unde va şi lucra după absolvirea studiilor.

Povestea criptei princiare secrete din nordul extrem al României. Lângă ea a fost construit unul dintre cele mai frumoase palate din secolul al XIX-lea

Povestea criptei princiare secrete din nordul extrem al României. Lângă ea a fost construit unul dintre cele mai frumoase palate din secolul al XIX-lea

În satul Stânceşti, judeţul Botoşani, se află una dintre cele mai impresionante capele princiare din România. În subsolul acesteia se află şi o criptă a familiei de voievozi şi mitropoliţi Callimachi, cu oseminte vechi de peste 300 de ani. În imediata apropiere s-a aflat şi cea mai luxoasă reşedinţă princiară de la ţară din Moldova, dar şi una dintre cele mai impresionante biblioteci din România secolului al XIX lea.

Tânărul de 16 ani care face performanţă cu porumbeii de rasă. „Sunt frumoşi, inteligenţi şi sunt parte din viaţa mea“

Tânărul de 16 ani care face performanţă cu porumbeii de rasă. „Sunt frumoşi, inteligenţi şi sunt parte din viaţa mea“

Un tânăr de 16 ani din judeţul Botoşani este un adevărat performer în domeniul columbofiliei. Acesta continuă o tradiţie a familiei transmisă din generaţie în generaţie şi creşte porumbei de rasă, în special voiajori. Deşi este doar elev de liceu, Mădălin Viţalariu are peste 20 de trofee obţinute pentru performanţe extraordinare în creşterea porumbeilor.

Triburile care au contribuit la cristalizarea poporului român. Ce influenţă au avut goţii, slavii, turanicii şi iranienii

Triburile care au contribuit la cristalizarea poporului român. Ce influenţă au avut goţii, slavii, turanicii şi iranienii

De-a lungul timpului, teritoriul de astăzi al României a fost străbătut de numeroase populaţii migratoare. O parte şi-au lăsat definitiv amprenta asupra istoriei şi a poporului român. Despre unele dintre ele se spune chiar că au contribuit la sinteza etnică ce a dat naştere în cele din urmă poporului român. Altele ne-au influenţat cultural şi material.

Povestea satelor „gemene“ înfiinţate în cinstea naşterii principelui Mihai. Ce s-a ales de localităţile populate atunci cu olteni şi bucovineni

Povestea satelor „gemene“ înfiinţate în cinstea naşterii principelui Mihai. Ce s-a ales de localităţile populate atunci cu olteni şi bucovineni

Două sate din judeţul Botoşani au fost fondate în perioada interbelică, pentru a marca evenimentul naşterii principelui Mihai I. Ambele au primit numele viitorului rege şi au fost populate cu bucovineni şi olteni, beneficiari ai legii rurale din 1921. Din primii ani ai comunismului, au fost rebotezate Tudor Vladimirescu, iar de atunci, destinul lor a fost foarte diferit: unul a prosperat, celălalt a decăzut.

În timp ce guvernul maghiar vorbeşte despre faptul că va scăpa de dependenţa de gazul rusesc visând la resursele din Marea Neagră, la Bucureşti s-a creat o adevărată isterie că o mână nevăzută a semnat ceva prin care a trădat interesele naţionale ale ţării. În realitate, adevărul gol-goluţ este că, până astăzi, nimeni nu a semnat niciun acord de vânzare a vreunei singure molecule de gaz din Marea Neagră. Aşa că de unde până unde atâta nebunie?

acum 12 zile · comentarii (50)

Nu ştiu cine i-a scris discursul lui Dragnea de la recentul Congres, dar în privinţa Educaţiei a pus degetul pe rană. Un diagnostic aproape perfect, ce ar trebui urmat de voinţa politică în sensul celor declarate în discurs. Voi relua paragraful referitor la Educaţie din discurs, cu scurte comentarii şi propuneri de continuare a eforturilor în direcţia precizată de Liviu Dragnea.

acum 13 zile · comentarii (10)

În articolul de faţă, vreau să prezint o situaţie a succesiunii la conducere a şefilor de stat ai URSS şi Federaţiei Ruse, din 1982, până în prezent, când se apropie alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă. Observăm că există un complex de factori a căror analiză poate determina cine are şansele cele mai mari să devină preşedinte la Kremlin, după 18 martie 2018.

acum 13 zile · comentarii (79)

Mult interes în societate pentru Congresul PSD. Şi e normal, fiind partidul de guvernământ, de care încă depinde soarta societăţii româneşti. Promitea nu de mult Liviu Dragnea, că la Congresul tocmai încheiat va elibera ţara de grupurile nelegitime de putere şi va repune instituţiile de forţă în matca lor constituţională.

acum 13 zile · comentarii (24)

Vestea îndepărtării dlui Lucian Vărşăndan de la conducerea Teatrului German de Stat din Timişoara a stupefiat opinia publică teatrală cunoscătoare a activităţii acestei instituţii. Se spune că de vină e o lege care i-ar fi interzis acestui apreciat germanist să mai continue în ciuda faptului că evaluarea sfârşitului de mandat  a fost una pe măsura performanţelor sale.

acum 13 zile · comentarii (1)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 13 zile · comentarii (22)

Am scris în ultima săptămână mai multe articole - comentarii şi editoriale - publicate fie pe site-ul contributors.ro, fie pe blogurile adevărul.ro­ - despre ceea ce credeam că ar urma să se întâmple la Congresul PSD. Desigur, realitatea mi-a depăşit imaginaţia prin deficitul de cultură democratică de care a făcut dovadă întreg areopagul.

acum 13 zile · comentarii (24)

Se discută intens zilele acestea despre cât de inutilă este literatura motivaţională şi cât de fraieri sunt cei care aruncă bani pe traininguri de leadership. Şi eu unul cred că literatura motivaţională este în mare măsură inutilă şi că ăia care aruncă bani sunt în mare măsură fraieri, dar nu pentru că principiile acestei literaturi ar fi cu totul greşite. Eu cred că, dimpotrivă, ele sunt cel puţin parţial corecte.

acum 14 zile · comentarii (4)

Am încercat, cu sinceritate şi onestitate, să înţeleg rostul acestui Congres Extraordinar al PSD, apărut din senin, organizat în grabă şi într-un mod extrem de netransparent. Sunt, încă, vicepreşedinte al partidului. Iar dacă eu n-am înţeles rostul Congresului, mă îndoiesc că membrii şi simpatizanţii noştri au reuşit să înţeleagă ceva.

acum 14 zile · comentarii (25)

În luna iulie a anului 1965, proaspătul ales în funcţia de secretar general al PCR, pe atunci încă relativ tânărul Nicolae Ceauşescu, a avut uriaşa şiretenie de a nu stârni vigilenţa aşa-numiţilor baroni ai lui Dej lăsându-le impresia că va recurge la conducerea colectivă şi că nu va fi decât unul dintre egali.

acum 15 zile · comentarii (11)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 5 ani · comentarii (27)
Postari Recente