Top 7 motive pentru care este o idee bună să studiezi în afara ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Continuarea studiilor în afara ţării are o groază de beneficii
Continuarea studiilor în afara ţării are o groază de beneficii

Tot mai mulţi tineri aleg să îşi continue studiile în afara ţării. Această alegere, deşi pare complicată financiar pentru părinţi, este benefică pentru viitorii studenţi. Specialiştii spun că studiile în străinătate vin cu o mulţime de beneficii care nu pot fi ignorate.

O cultură diferită, independenţă, excursii în locuri fascinante, sunt doar câteva dintre motivele pentru care tinerii aleg să îşi continue studiile în străinătate. Nu este de ignorat nici faptul că au mai multe şanse pe piaţa muncii dacă termină o facultate de renume din Europa.

Adevărul.ro vă prezintă o listă cu cele mai importante avantaje pe care le ai dacă studiezi în străinătate:

-Mai toate universităţile îţi permit să faci schimb de experienţă cu alte facultăţi din alte ţări. Astfel ai ocazia să studiezi nu în una, ci în două ţări, dacă vrei să vezi diferenţele de abordare

-Universităţile străine te ajută să îţi dezvolţi skill-uri care mai apoi îţi folosesc în câmpul muncii. Stagiile de practică de asemenea te ajută să iei contact cu domenii în care poate mai apoi ajungi să lucrezi.

-Ai posibilitatea să vizitezi ţările unde studiezi, iar faptul că locuieşti acolo face excursiile mult mai accesibile.

-Ai parte de o cultură diferită, cu tradiţii, mâncare şi o limbă diferite. La un loc de muncă multinaţional faptul că poţi să înţelegi şi alte culturi este un avantaj. 

-Îţi dezvolţi abilităţile de comunicare într-o limbă străină. Nu există metodă mai bună de a stăpâni o limbă străină decât a o vorbi 24 de ore din 7 zile.

-Poţi descoperi hobby-uri şi pasiuni diferite, specifice ţărilor respective, la care poate nu ai fi ajuns în ţara natală. Poate într-o ţară precum Austria poţi descoperi sporturile de iarnă, iar în Bordeaux poţi prinde drag de vin.

-Te vei dezvolta pe plan personal. O altă ţară îţi oferă nu doar independenţă, ci practic te obligă să de descurci singur cu lucruri ce par aparent mărunte. Poţi prinde astfel mai multă încredere în propriile puteri şi poţi deveni mai responsabil. 

Sursa: careeraddict.com

Vă mai recomandăm:

Cum reuşeau studenţii din anii 1800 să meargă la facultate. Costurile, asigurate de fundaţii

Viaţa de student a lui Slavici: „Deoarece nu eram în stare să scriu corect, Eminescu îmi copia manuscrisele şi făcea corecturi cu discreţiune“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite