FOTO Aventură în Pădurea Codrişor. Demonstraţii de tir în poeniţa din pădure, folosită acum mai bine de un secol pe post de poligon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi vremea nu a fost tocmai prietenoasă, cel puţin până la prânz, iubitorii tirului s-au întâlnit în Pădurea Codrişor pentru câteva demonstraţii în acest sens. Tirul a fost însoţit de demonstraţii de detectare de metale.

Cu o oră înainte de prânz, mai mulţi amatori ai tirului au amenajat una dintre poieniţele din Pădurea Codrişor pentru câteva demonstraţii, montând mai multe ţinte, pentru cei care au dorit să tragă cu o armă, ce-i drept o replică.

În ciuda traseului uşor inaccesibil din cauza noroiului, mai mulţi bistriţeni au venit în Pădurea Codrişor pentru a lua parte la aventura propusă de Bistriţa Civică, asociaţie care a mai organizat plimbări prin oaza de verdeaţă a bistriţenilor.

Cu mic cu mare, toţi vizitatorii au vrut să îşi încerce norocul la ţinte. Organizatorii spun că bilele utilizate nu sunt periculoase deloc şi mai mult, la „meciurile” pe care obişnuiesc să le organizeze în păduri sunt echipaţi corespunzător pentru a evita orice risc.

Prezent a fost şi Daniel Georgiu, membru fondator al Asociaţiei Bistriţa Civică. Acesta a oferit demonstraţii de detectare de metal. Chiar în poieniţa, care a fost duminică loc de întâlnire pentru toţi cei care iubesc natura, a fost găsit în urmă cu o săptămână sigiliul Cetăţii Bistriţa. Potrivit organizatorilor astfel de evenimente se vor mai organiza, pentru a se atrage atenţia asupra frumuseţii Pădurii Codrişor.

Silivan Crăciun, un pensionar care este şi fondator al Asociaţiei Bistriţa Civică îşi aminteşte că Pădurea Codrişor era una dintre locaţiile potrivite pentru sărbătorile câmpeneşti din perioada comunistă şi că, mai mult, în perioada interbelică aceasta a fost chiar amenajată pentru promenadă.

În poieniţa unde s-au făcut demonstraţiile de tir a fost în urmă cu mai bine de un secol poligon, judecându-se după gloanţele descoperite acolo. De asemenea, Pădurea Codrişor a fost un punct strategic în al Doilea Război Mondial, deşi în Bistriţa nu s-a tras niciun foc de armă.

Asociaţia Bistriţa Civică nu vrea să se oprească aici şi îşi propune să amenajeze una dintre potecile ce duc în poieniţă constatând că mulţi dintre bistriţeni nu ştiu să ajungă acolo. Acestea vor fi marcate, curăţate şi tasate pentru ca accesul să fie mai facil. Totul se va face pe bază de voluntariat, cu costuri minime, lucrările urmând să fie începute după Sărbătorile Pascale şi finalizate până la sfârşitul anului.


Vă mai recomandăm:

FOTO Un sigiliu din secolele XIV-XV cu struţul, simbolul Cetăţii Bistriţa, descoperit de un „căutător de metale”

Primul primar al Bistriţei de după Revoluţie protestează în mediul virtual faţă de distrugerea Pădurii Codrişor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite