Fostul şef al poliţiei bistriţene Ioan Ovidiu Mureşan, dat în judecată de instituţia la care lucrează soţia sa. Vila familiei, sub sechestru
0Necazurile lui Ioan Ovidiu Mureşan, fostul şef al IPJ, nu se termină cu trimiterea acestuia în judecată. Instanţa a dispus instituirea sechestrului asupra părţii sale din vila cochetă pe care o deţine familia în partea de jos a oraşului. Mai mult, ANAF, instituţie la care este angajată soţia sa, s-a constituit parte civilă în proces pentru a recupera prejudiciul de peste 30.000 de lei cauzat de Mureşan statului român.
„A fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asupra cotei de ½, din dreptul de proprietate asupra unui imobil (cotă aparţinând inculpatului Mureşan Ioan Ovidiu), până la concurenţa sumei de 31.094 lei, sumă cu care Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud s-a constituit parte civilă”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Cu alte cuvinte, instanţa a dispus sechestul asupra vilei cochete cu o suprafaţă totală de 280 de metri pătraţi pe care fostul şef al poliţiei bistriţene o deţine împreună cu soţia sa în partea de jos a oraşului. Mai mult, Finanţele îl dau în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu de 31.000 de lei. Aceasta este şi instituţia unde lucrează soţia fostului şef al poliţiei.
Ce a dus la acest prejudiciu însemnat? Ei bine, în luna octombrie a anului 2014, Ioan Ovidiu Mureşan, cu ajutorul finului său Roberto Hasnăş şi a lui Viorel Sângeorzan a „aranjat” înmatricularea unei maşini de teren aduse din Italia.
„Inculpatul Mureşan Ioan, prin intermediul inculpaţilor Hasnăş Roberto şi Sângeorzan Viorel, l-a determinat pe inculpatul Cârcu Paul Marian (angajat al RAR) să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a efectua autentificarea şi identificarea unui autovehicul în mod frauduros, prin menţionarea unei categorii nereale a autovehiculului. În acelaşi context, inculpatul Mureşan Ioan, prin intermediul inculpatului Sângeorzan Viorel, a determinat o persoană neidentificată să falsisice certificatul de înmatriculare al autovehiculului, emis de autorităţile din Italia”, explică procurorii DNA în rechizitoriul făcut public luni.
Practic, autoturismul de teren făcea parte din categoria M 1( transport persoane) şi a fost înscris frauduros la categoria N1( autoutilitară pentru transport mărfuri). Prin această „inginerie” bugetul de stat a fost păgubit cu 31.000 de lei, reprezentând diferenţa la plata timbrului de mediu.
Vă mai recomandăm:
Şefii Poliţiei bistriţene, trimişi în judecată pentru zeci de infracţiuni. Caracatiţa corupţiei a ajuns la angajaţi ai RAR şi la o profesoară