Ce facem cu berea în bucătărie. Două preparate cărora cea mai populară băutură alcoolică le dă o savoare unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea vinului în bucătărie deja nu mai miră pe nimeni. Străinii folosesc cu încredere şi coniacul, dar şi whiskey-ul. Bucătarii ne îndeamnă să nu ne ferim nici de banala bere, care poate da o savoare deosebită multor preparate.

Băuturile alcoolice nu sunt folosite doar să ne binedispunem şi să ne gâdilăm papilele gustative, ci şi pentru a da savoare mâncărurilor. Dacă vinul este cel mai des întâlnit în bucătărie, chefii ne recomandă să folosim de exemplu şi berea, care chiar poate da savoare multor preparate preparate. 

Alături de bucătarul Gheorghe Marica am selectat două preparate, alături de care berea merge de minune. 

-Mozaic cu bere. Este o reţetă care merge foarte bine la mesele festive şi se realizează cu ingrediente puţine, care de obicei nu lipsesc din frigiderele noastre. Aveţi nevoie de şuncă, caşcaval, ardei gras, ou şi bere. Şunca, ardeiul gras şi caşcavalul se taie cubuleţe. 

Din ou şi din bere se formează o cocă, iar aceasta, împreună cu şunca, ardeiul gras şi caşcavalul se dau la cuptor, într-o tavă de chec. Preparatul se scoate din cuptor când trece testul scobitorii şi se serveşte sub formă de chec sărat, după ce s-a răcit. Acesta poate fi servit ca aperitiv, la mesele festive. 

Berea merge foarte bine pentru a asezona grătarele. Se pretează cu carne de miel, pui sau vită. Bucătarul ne recomandă să asezonăm grătarele când sunt aproape gata cu bere, iar mai apoi să le lăsăm încă câteva minute să se rumenească. Astfel, carnea se condimentează corespunzător, se pune pe grătar, iar când este aproape gata este stropită cu bere. Se pare că berea face minuni în acest caz. 

Se pare că berea, datorită drojdiei se potriveşte şi cu diverse prăjituri şi chiar şi cu pâine. De asemenea, berea poate fi un ingredient al sosurilor cu care asezonezi carnea de pui. Să nu mai vorbim despre faptul că berea are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, acid folic, colina sau acid panteonic. 

Pentru ca berea să vină în sprijinul sănătăţii, aceasta trebuie consumată cu moderaţie. Un pahar de bere pe zi poate reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi creşte nivelul de antioxidanţi din organism. 

Vă mai recomandăm:

Cu ce preparate ne protejăm sistemul digestiv după excesele făcute de sărbători. Carnea roşie şi ciorba grasă, pe lista alimentelor interzise

Secretele bucătarului de meserie. Ce ne sfătuiesc profesioniştii să nu mâncăm la restaurant. Peştele exotic, în capul listei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite