12 lucruri necunoscute despre limbajul trupului. Cum a apărut încrucişatul degetelor pentru noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În multe culturi din lume întâlnim încrucişatul degetelor atunci când cel care face acest gest aşteaptă noroc. Culmea, acest gest a început ca o modalitate de a cere protecţia lui Dumnezeu.

Limbajul trupului este modalitatea prin care oamenii traduc informaţii, sentimentele şi stările cu ajutorul mişcărilor mai mult sau mai puţin conştiente ale trupului sau a expresiilor faciale.

Factretriever.com vă prezintă o listă cu 12 detalii necunoscute despre limbajul trupului: 

-Încrucişarea degetelor este o modalitate de a face semnul crucii. A început ca o modalitate de a cere protecţia lui Dumnezeu, fără a atrage atenţia păgânilor.

-Limbajul trupului este modalitatea prin care oamenii şi chiar şi unele animale traduc informaţia cu ajutorul mişcărilor conştiente sau inconştiente ale trupului sau expresiilor faciale. 

-Limbajul trupului are trei utilizări: ca o înlocuire conştientă a limbajului, pentru a accentua limbajul vorbit şi ca o „oglindă” a stării de spirit.

-Prima carte modernă dedicată limbajului trupului a apărut acum mai bine de 350 de ani. John Bulwer este autorul cărţii pionier în mişcările mâinii.

-Vederea periferică a femeilor este mai bună, permiţându-le să privească un bărbat din cap până în picioare fără a fi prinse. Bărbaţii au o vedere periferică deficitară, de aceea e mai mult decât evident atunci când aceştia privesc o femeie.

-În medie, un om clipeşte de 6-8 ori pe minut. Persoanele care sunt sub presiune sau mint, de regulă clipesc mult mai des.

-Spaţiul personal cel mai mic îl au japonezii, aceştia simţindu-se confortabil dacă o altă persoană se apropie la 25 de cm de ei. În cazul persoanelor care trăiesc în zone rurale cu populaţie răsfirată, spaţiul personal este mult mai mare.

-Dintre toate expresiile faciale, zâmbetul pare să fie cel mai înşelător. Specialiştii spun că sunt 18 tipuri diferite de zâmbet, însă doar unul simbolizează fericirea sinceră.

-Femeile imită mult mai des gesturile altor femei, comparativ cu bărbaţii. 

-Specialiştii spun că sunt 6 expresii faciale universale: furie, dezgust, frică, fericire, tristeţe şi surprindere. 

-Printre culturile considerate „non-contact” se numără britanicii. Aceştia au cele mai puţine contacte fizice în interacţiunile zilnice. La polul opus se află latino-americanii, în cazul cărora atingerile fac parte din socializare.

-În multe ţări din Asia, Africa şi America Latină, privitul în ochi pentru o perioadă mai lungă de timp este considerat agresiv şi confruntaţional. 

Sursa: factretriever.com

Vă mai recomandăm:

Date statistice „fierbinţi“ pe care nu le-ai ştiut despre sex

11 curiozităţi morbide despre deces. Scrisul urât al medicilor americani omoară anual 7.000 de persoane în SUA

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite