Un român produce suc din iarbă de grâu verde. La ce e bună licoarea bogată în vitamine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băimărean de 67 de ani se ocupă de câţiva ani cu producerea sucului de grâu verde încoţit. El şi-a făcut acasă o mică seră în care cultivă şi produce, iar apoi îl transportă acasă la pacienţi, pentru că trebuie consumat în maximum 48 de ore.

Iosif Ilyes s-a pensionat ”din sănătate”, aşa cum îi place lui să spună, după ce a muncit o viaţă ca tehnician de aparatură medicală. Neobişnuit să piardă vremea, şi-a ocupat timpul cu diferite activităţi, până când într-o zi o doamnă doctor l-a rugat să-i facă un sport pentru a germina sămânţa de grâu. ”Doamna doctor nutriţionist mi-a vorbit prima oară despre beneficiile sucului de grâu verde şi atunci am făcut şi pentru mine. Mi-a ieşit mai mult decât am consmat eu şi am zis să văd dacă se poate vinde. Aveam un PFA, aşa că a fost doar o formalitate să schimb domeniul de activitate”, povesteşe acum bărbatul.

În mica lui seră sunt dispuse rafturi suspendate pe care a aşezat grâul pe suport de ţesătură de rafie, iar grâul este udat constant pentru a-i asigura condiţiile de germinare. ”În aproximativ 10 zile e gata de recoltare”, mai spune el, apoi face o mică demonstraţie. Iarba este tăiată cu o foarfecă şi, după ce este spălată într-un vas, este tăiată mai mărunt, apoi stoarsă într-o maşină specială pentru a obţine sucul. ”Maşina de stors nu are nicio piesă metalică, pentru a nu-i deteriora calitatea”, explică el apoi. Sucul astfel obţinut are consistenţa unui lichid uşor îngroşat şi un miros şi gust puternic de iarbă.

Potrivit studiilor existente, sucul de grâu verde încolţit conţine numeroase minerale ca fier, magneziu, calciu potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, iod etc. De asemenea, este bogat în enzime, aminoacizi, antioxidanţi şi fitohormoni. Nici conţinutul de vitamine nu este de neglijat. Cele mai importante sunt vitamina A, grupul de vitamine B, chiar şi celebra vitamina B17, cunoscută ca fiind foarte eficientă în lupta cu cancerul. De asemenea, conţine vitamina C, E, K, D şi PP. Conţine, de asemenea, cantităţi impresionante de clorofilă.  

Specialiştii recomandă între 50-100 ml/zi, se consumă într-o singură doză, dimineaţa pe stomacul gol. Sucul din iarbă de grâu are efecte benefice în cazul multor afecţiuni şi s-a constatat că diminuează toxicitatea citostaticelor. De asemenea, omul spune că el personal ia zilnic o doză de aproximativ 100 ml după ce un client de-al său i-a spus că are nevoie pentru circulaţia sângelui. ”Omul mi-a povestit că îi amorţeşte un picior şi că are nevoie de suc pentru circulaţia sângelui. Şi eu aveam la început această problemă de circulaţie a sângelui şi îmi amorţea piciorul şi pe parcurs am constatat că a dispărut această problemă. De altfel, mă simt foarte bine, nu mă doare nimic”, mai spune el.

Conţinutul bogat de clorofilă din sucul de iarbă de grâu neutralizează radicalii liberi, protejând împotriva substanţelor cancerigene sau a radiaţiilor. Este benefic în curele de detoxifiere şi depurare, împotriva îmbătrânirii şi ajută la regenerarea globulelor roşii. 

Mai puteţi citi:

Sarmale de post cu ciuperci, o reţetă tradiţională delicioasă din Maramureş

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite