„Târgul cepelor” de la Asuaju de Sus, de 47 de ani neîntrerupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul cepeor a ajuns la ediţia 47    Foto: CJMM
Târgul cepeor a ajuns la ediţia 47    Foto: CJMM

Unul dintre cele mai vechi festivaluri din judeţ s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Asuaju de Sus din Maramureş. Întâmplător, localitatea are şi unul din cei mai lngevivi primari. „Târgul cepelor” a fost organizat pentru a 47-a oară.

Tradiţionalul ”Târg al Cepelor” a avut loc în acest an în cadrul ”Festivalul Interjudeţean al Cântecului, Dansului şi Portului Popular Codrenesc”, ediţia XLVII. Programul acţiunilor a început încă din seara zilei de sâmbătă , la ora 20.00, când pe scenă au urcat, pentru un recital extraordinar, Elena Gheorghe şi Ducu Bertzi. Duminică, 10 septembrie, de la ora 10.00, formaţii de amatori din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj au oferit un minunat program artistic.

La fel ca şi în anii anteriori, alături de primarul comunei Asuaju de Sus, Vasile Boitor, care a devenit primar al localităţii la scurt timp după 1989 şi a rămas până în rezent, s-au aflat marea majoritate a primarilor din zona Codru-Chioar, dar şi invitaţi ai instituţiilor partenere. La deschiderea evenimentului a ajuns şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, care a arătat că nu a lipsit nici în anii trecuţi de la această acţiune de tradiţie, care este extrem de importantă pentru locuitorii zonei Codru. ”Aceste sărbători frumoase, acţiuni ale comunităţilor locale sunt unele dintre cele mai minunate trăiri. Sunt evenimente specifice fiecărei localităţi, reprezintă momentele când tinerii locului, maramureşenii plecaţi peste hotare să îşi facă o viaţă mai bună pentru ei şi pentru copiii lor, revin în sânul comunităţii pentru a se bucura de sărbătoarea zonală alături de cei care au rămas aici, în Maramureş”, a menţionat preşedintele CJ Maramureş.

Reprezentanţii Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania” a urcat pe scenă şi pentru aproximativ trei ore, au fost oferite publicului recitaluri de Vlăduţ Lupan, Andrada Bârsăuan, Diana Cârlig şi Ionuţ Bledea. Tot duminică după-masa a dat o reprezentaţie şi Ansamblul Folcloric ”Cununiţa” Satu Mare, la finalul zilei revenind pe scenă formaţiile de amatori din Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Asuaju de Sus, în colaborare cu instituţia Consiliului Judeţean Maramureş, Căminul Cultural Asuaju de Sus şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş.

Mai puteţi citi:

Sute de evrei din toată lumea s-au adunat în România pentru a participa la un marş împotriva antisemitismului

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite