Recitaluri inedite şi show cu mulţi artişti locali, la Finala Eurovision 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Seling şi Grigore Leşe au stârnit ropote de aplauze, dar băimărenii au apreciat şi prestaţia Ansamblulu Folcloric Naţional Transilvania, Galactic Dance, dar şi pe Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic.

Finala Eurovision a debutat cu un moment extrem de apreciat de băimăreni. Dincolo de faptul că cei care au deschis spectacolul au fost artişti locali, publicul spectator a gustat din plin momentul, ca dovadă ropotele de aplauze şi reacţia la apariţia lor pe scenă. Combinaţia muzicii uşoare cu folclor a avut un rezultat la care nu s-a aşteptat nimeni. Spectacolul a fost unul de înaltă clasă, care a început cu folclor şi s-a terminat cu rock.

După ce concurenţii au evoluat pe scenă, a urmat partea a doua a spectacolului, unde patru din cei cinci membri a juriului au susţinut recitaluri. Horia Moculescu, Randi, Zoli Toth şi Cezar Ouatu au interpretat câteva melodii, unele mai noi, altele mai vechi, dar îmbrăcate într-o formă nouă, spre deliciul tuturor. Şi Grigore Leşe a evoluat pe scenă, iar interpretarea sa a fost una memorabilă, deşi într-o manieră atipică, alături de Zoli TOTH Project. Acesta, citat de TVR, a arătat că recitalul îmbina elemente din muzica tradiţională cu muzică electronică şi a reunit pe scenă opt percuţionişti şi în jur de 30 de dansatori. ”Am ales să colaborăm cu artiştii locali, printre care Ansamblul Naţional de Dansuri Transilvania şi Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Leşe. Tot pentru recital, echipa TVR a pregătit un design de lumini şi o grafică aparte”, a spus Zoli TOTH.

A fost un show plin de dinamism cu o combinaţie între muzica electronică şi populară, iar grafica şi spectacolul de lumini a completat la superlativ spectacolul muzical. Chiar dacă pe unii piesa câştigătoare nu i-a mulţumit, pentru majoritatea  a fost cea mai bună alegere, cel puţin asta a dovedit publicul prin reacţia pe care a avut-o atunci când a interpretat piesa. Unii dintre ei au prevăzut că aceasta va fi câştigătoare. ”Piesa care va câştiga trebuie să fie altceva decât a fost până acum. Niciodată nu mi-a plăcut genul de muzică ce a mers mai departe la Eurovision. Dar probabil că sunt subiectivă”, a spus Mihaela Lupu. Şi a avut dreptate, piesa câştigătoare a fost altceva decât a fost până acum. ”A fost minunat spectacolul, iar piesa a fost genială. Pe ea am votat-o”, a spus Monica Baic. Alţii, însă, şi-ar fi dorit alt câştigător. ”Spectacolul a fost cel mai bun, dar mă aşteptam să câştige piesa de pe locul doi”, a mărturisit Flaviu Velea.

Ovidiu Anton a fost marele câştigător al concursului. ”Vreau să dedic această victorie celor care au pus laţul pe cultura din România. Dedic piesa asta celor care au plantat în grădina asta numită România doar un singur soi de iarbă, cea seacă. Noi nu suntem o turmă. Noi suntem lupi, suntem daci, suntem tari ca munţii. Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici!”, a spus el imediat după declararea câştigătorului. ”Piesa simbolizează trăirile mele vizavi de lumea în care trăim”,a mai arătat el, făcând referire la mesajul piesei compusă de el.

Ovidiu Anton a fost pentru a cincea oară la selecţia Eurovision şi este pentru prima dată când câştigă. În 2013, cel care a câştigat a fost Cezar Ouatu, care acum s-a aflat în juriu. Între cei doi a fost un schimb de replici amuzant, în care juratul şi-a cerut scuze pentru că în urmă cu trei ani a câştigat selecţia.

Mai puteţi citi:

Spectacol de zile mari aşteptat în seara Finalei Selecţiei Naţionale Eurovision 2016

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite