Spectacol de zile mari aşteptat în seara Finalei Selecţiei Naţionale Eurovision 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Eurovision începe în câteva ore. Emoţiile sunt mai mari, concurenţii mai puţini, iar miza este uriaşă. Piesa câştigătoare va reprezenta România la concursul Eurovision ce va avea loc în 12 -14 mai, la Stocholm.

Se anunţă un spectacol de zile mari în aeastă searră la Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare, unde de la ora 20.30 începe Finala Selecţiei Naţional a Eurovision. Pe scenă vor urca cei şase concurenţ rămaşi în finală: Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ. Dacă la semifinală, aceştia au fost aproape doborâţi de emoţiile create de faptul cu juriul şi-a expus părerea public, cu artiştii pe scenă, de această dată, emoţiile sunt mari datorită mizei concursului, şi anume reprezentarea României pe scena Eurovision la Stocholm.

Din cei şase concurenţi, patru au fost aleşi de juriu, care le-au acordat puncte de la 0 la 12, fără a acorda 9 şi 11 puncte. Potrivit punctajului obţinut, primii patru au fost Ovidiu Anton, Dream Walkers şi Florena, M I H A I. Ceilalţ doi, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, au fost votaţi de public şi s-au calificat datorită numărului mare de voturi obţinute.

Dintre ceilalţi şase concurenţi care nu s-au calificat, surpriza a fost trupa Jukebox, foarte îndrăgită de altfel, dar care a obţinut doar 27 de  puncte din partea juriului. Chiar şi aşa, dacă juriul ar fi votat toate cele şase piese, s-ar fi clasat pe locul şase, iar pe locul şapte, cu doar 18 puncte, ar fi rămas Vanotek feat. The Code & Georgian. Aici s-a făcut simţită vocea publicului, care a decis că Vanotek feat. The Code & Georgian merită să meargă mai departe şi a votat pe măsură.

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ s-au clasat pe locul cinci potrivit punctajului obţinut din partea juriului, iar publicul pare că şi-a exprimat acordul faţă de alegerea lor, astfel că i-au votat să mearg mai departe în finala ce începe în doar câteva ore şi se transmite de la Baia Mare.

De departe, cea mai aplaudată a fost trupa Gaşca de acasă, care însă nu s-a calificat, din păcate. Membrii juriului au apreciat interpretarea şi piesa, însă au menţionat că i-a lipsit ”explozia”. ”Explozia a fost în inimile bămărenilor”, a comentat Pefi, toboşarul trupei, făcând referire la ropotele de aplauze pe care le-a stârnit. Ca o coincidenţă uşor hazlie, trupa se numeşte ”Gaşca de acasă”, iar spectacolul are loc chiar acasă la ei, la Baia Mare.

Recitaluri, surprize şi premiere în seara finalei

Seara finalei va fi deschisă de Paula Seling, cu un moment ”fusion” între pop şi muzica populară din Maramureş, alături de artişti locali precum Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic, anunţă TVR. De asemenea, patru din cei cincimembri ai jurului vor susţine recitaluri. Este vorba despre Zoli TOTH Project, Randi alături Uddi, Horia Moculescu şi Cezar Ouatu. Este invitată, de asemenea, Lidia Isac, reprezentanta Republicii Mildova la Euroision.

Zoli TOTH Project lansează un nou concept de show, „Cocoon”, o premieră atât pentru pentru fanii Eurovision, cât şi pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii şi telespectatorii vor descoperi şi un nou instrument muzical. „Recitalul pe care l-am pregătit va îmbina elemente din muzica tradiţională cu muzică electronică şi va reuni pe scenă opt percuţionişti şi în jur de 30 de dansatori. Am ales să colaborăm cu artiştii locali, printre care Ansamblul Naţional de Dansuri Transilvania şi Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Leşe. Tot pentru recital, echipa TVR a pregătit un design de lumini şi o grafică aparte. Ce a rezultat vedeţi duminică seară, la finală”, ne-a spus Zoli TOTH, care va cânta cu Grigore Leşe o piesă compusă de el. De altfel, muzica întregului recital Zoli TOTH Project este compusă de liderul grupului, mai arată TVR.

Mai puteţi citi:

LIVETEXT Finala Eurovision 2016 România: Cum vă puteţi vota favoritul şi ce a pregătit TVR pentru marea seară

Eurovision 2016: Ordinea intrării concurenţilor în finala Selecţiei Naţionale

Detalii de culise din semifinala Eurovision de la Baia Mare: jurizarea „la vedere“ i-a stresat pe concurenţi. Trăistariu: „A fost cea mai mare emoţie“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite