Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramures FOTO:fish-zone.ro
Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramures FOTO:fish-zone.ro

Maramureşul nu duce lipsă de pescari. Fie că aceştia aleg să pescuiască pe râurile din judeţ, fie aleg să plătească o taxă şi să pescuiască într-un cadru organizat, important este că au de unde aleg. Fiecare pescar are lacul său preferat. Fiecare are o plăcere pentru un peşte anume.

Fiecare maramureşean are o opinie legată de cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramureş. Spe exemplu două din lacurile extrem de căutate de pescari sunt cele administrate de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Maramureş. Este vorba despre Lacul de la Remetea şi cel de la Săcălăşeni. 

Lacul Remetea, potrivit declaraţiilor făcute de către Ionică Pop, director AJVPS Maramureş este populat cu crap, caras sau clătică, în timp ce lacul de la Săcălăşeni este plin de şalău, ştiucă, crap, caras şi fitofag. 

Ca şi preţuri, vorbim de 200 de lei abonamentul anual pentru Lacul Remetea, respectiv 250 lei pentru lacul Săcălăşeni. Ionică Pop a mai menţionat faptul că pe aceste două lacuri se poate pescui în momentul de faţă. 

"Un loc frumos unde se poate pescui este lacul Coaş. Aici se pescuieşte cel mai bine. A fost populat chiar în această săptămână cu 600 kg crap între 4 şi 6 kg. În perioada următoare se vor mai face populări. Important de ştiut este că se poate pescui atât ziua, cât şi noaptea. 

Mai avem lacuri de pescuit în Maramureş, printre cele mai frumoase fiind şi lacul Lighet de la Târgu Lăpuş sau cele de la Remetea şi Săcălăşeni", a declarat unul din pescarii maramureşeni, Dan Coardă. 

"Lacul de pescuit Coaş se întinde pe o suprafaţă de 4,2 ha cu o adâncime între 1,8 şi 4,2 m, având alimentare cu apă proprie, o populaţie piscicolă de aproximativ 5 tone, cu specii diferite de peşti printre care amintim crap, caras, amur, fitofag, ştiucă şi şalău.

Lacul Coaş oferă posibilitatea pescuitului atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în sistem prinde şi eliberează sau cu reţinere de peşte, dar nu mai mare de 3 kg. Există 35 de standuri de pescuit, posibilitate de campare pe malul apei pentru cei ce doresc să pescuiască şi noaptea, toalete şi un personal amabil care va sta la dispoziţie cu orice informaţie aveti nevoie. 

Populaţia de peşte în momentul de faţă este între 500 gr şi 14 kg, urmând ca la populările ulterioare să se achiziţioneze şi capturi capitale", se arată pe siteul de prezentare al acestui lac de pescuit. 

Trebuie spus că mulţi băimăreni, dar nu numai, preferă să meargă la pescuit pe Barajul Firiza, locaţie administrată de către cei de la Direcţia Silvică Maramureş. Potrivit declaraţiilor făcute de către Cheţa Vasile, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Maramureş pescarii pot găsi aici păstrăv, caras sau crap.

Citeste si: Călăraşi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Evadare în paradisul de pe insula Păcuiul lui Soare

FOTO Sălbăticie, ciclism şi pescuit la  Dunăre. Proiect turistic inedit, lansat la Călăraşi pentru amatorii de aventură

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite