Încă doi poliţişti nemţeni  au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Bacău. Au luat mită câte 100 de lei de la şoferi

Încă doi poliţişti nemţeni  au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Bacău. Au luat mită câte 100 de lei de la şoferi

Numai în acest an procurorii DNA Bacău au inculpat 14 poliţişti din Neamţ pentru luare de mită

Agenţii de poliţie Contantin Neamţu şi Gabriel Negoiţă din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ – Biroul Rutier sunt acuzaţi şi trimişi în judecată de procuorii DNA pentru că au primit câte 100-200 de lei de la George Ursache, Mihai Peptănaru şi Petru Anton, inculpaţi pentru dare de mită. Cei doi poliţişti se alătură astfel lotului din ianuarie, când DNA Bacău a trimis în judecată încă 12 agenţi şi 54 de conducători auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rechizitoriul întocmit, procurorii băcăuani au constatat că  la data de 15 mai 2016, inculpaţii Neamţu Constantin şi Negoiţă Gabriel, în exercitarea atribuţiilor de serviciu legate de constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au primit de la conducătorul auto Pavăl Ioan suma de 100 lei. „Aceşti bani au fost primiţi de cei doi agenţi de poliţie pentru a nu constata şi sancţiona contravenţia privind neacordarea priorităţii la trecerea de pietoni, săvârşită de inculpatul Pavăl Ioan“, se arată în comunicatul procurorilor.
„În perioada aprilie - mai 2016, inculpaţii Ursache George, Peptanariu Mihai şi Anton Petru, în calitate de conducători auto, au remis unor agenţi de poliţie trimişi în judecată la data de 03 ianuarie 2017 (comunicat nr. 6 din 03 ianuarie 2017), sume cuprinse între 100 – 200 lei, pentru a nu fi sancţionaţi în legătură cu săvârşirea unor contravenţii la regimul circulaţiei. Procurorii anticorupţie au disjuns cauza faţă de inculpatul Pavăl Ioan, în vederea încheierii cu acesta a unui acord de recunoaştere a vinovăţiei“, se arată în documentul oficial al DNA.

citeste totul despre: