Cum preparăm pe îndelete caşcavalul de casă. Reţeta clasică, gata în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caşcavalul de casă este gata în două zile. Foto bucataras.ro
Caşcavalul de casă este gata în două zile. Foto bucataras.ro

Caşcavalul este un aliment des folosit. Fie mâncat ca atare, fie folosit în diferite mâncăruri, cum ar fi pizza sau pastele - este un preparat apreciat. Gătit acasă, caşcavalul este mult mai gustos şi, în plus, prezintă garanţia ingredientelor folosite.

Bucătarul arădean Adrian Pop spune că prepararea caşcavalului de casă nu este un lucru foarte complicat, doar că timpul în care se face este destul de lung. 

Pentru a prepara aproximativ un kilogram de caşcaval de casă avem nevoie de:

- 10 litri de lapte,

- o lingură de sare de bucătărie,

- 150 de grame de unt,

- două gălbenuşuri de ou,

- o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Reţeta dată de Adrian Pop arată în felul următor: “Înainte de toate trebuie ca forma în care vom turna caşcavalul să fie tapetată cu unt rece. Luăm şapte litri de lapte şi se lasă la prins, timp de o zi şi jumătate, la căldură. După ce s-a prins se pune o cană de un litru de apă fiartă peste el pentru a se separa mai uşor zărul. Se amestecă bine cu o paletă prin oală, ca apa caldă să ajungă peste tot şi apoi se pune compoziţia la scurs într-o sită acoperită cu tifon.

În timp ce brânza se scurge,  se pun ceilalţi trei litri de lapte la fiert. În momentul în care a început să fiarbă,  punem branza scursă şi începem să amestecăm până când laptele se braâzeşte, aproximativ 5 minute. Se opreşte focul, se lasă câteva minute să se separe iar brânza de zăr şi apoi se pune la scurs în acelaşi tifon în care s-a scurs şi prima dată.

Separat, într-o cratiţă se pune la topit untul, la foc mic. Când s-a topit şi brânza s-a scurs, tot cam 5-6 minute, se pune peste untul topit celelalte ingrediente şi se amestecă repede cu o lingură de lemn, pâna se se omogenizează. Timpul acestei opraţiuni nu e foarte mare, deoarece brânza se întăreşte repede”.

Acest produs se păstrează la rece timp de două zile.

Vă mai recomandăm: 

Tot ce trebuie să ştim despre brânză. Care sunt brânzeturile „bune“ şi cele „rele“, câte calorii au, în ce cantităţi şi combinaţii e indicat să le consumăm

Produs unic în lume. Brânza care nu se strică, creată special pentru război, obţinută într-o fabrică din Satu Mare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite