Cum facem cei mai buni ardei umpluţi. De ce trebuie lăsate cotoarele la fiert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ardeii umpluţi se prepară în două ore. Foto mirceateorean.com
Ardeii umpluţi se prepară în două ore. Foto mirceateorean.com

Ardeii umpluţi reprezintă o mâncare destul de greu de preparat, însă foarte apreciată de români. Sunt gustoşi, iar cu un plus de smântână devin un deliciu. Bucătarul arădean Adrian Pop ne dezvăluie mici trucuri pentru ca preparatul să fie unul excelent.

Reţeta pe care bucătarul arădean Adrian Pop ne-o prezintă presupune prepararea ardeilor umpluţi în mai bine de două ore, deşi reţeta nu este una foarte complex. “Ardeii umpluţi se prepară în mai bine de două ore, iar reţeta nu este una foarte complicată, însă presupune mai mulţi paşi ce trebuie urmaţi”, spune Adrian Pop.

Pentru a prepara 10 ardei umpluţi avem nevoie de 10 ardei, şi verzi şi roşii, 150 de grame de orez, jumătate de kilogram de carne tocată, vită şi porc, 250 de grame de roşii decojite şi tăiate cubuleţe, o ceapă, un morcov, o bucăţică de ţelină, boia, ulei, un ou, smântână, sare, piper şi dafin.

“Prima dată spălăm ardeii, le tăiem cotorul, însă nu îl aruncăm. Curăţăm interiorul de seminţe şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Într-o tigaie pumen ceapa la călit şi când devine translucidă adăugăm orezul spălat în prealabil. Adăugăm foarte puţină apă şi lăsăm pe foc timp de cinci minute, învârtind cu o lingură de lemn. În ultimele 20 de secunde adăugăm puţină boia, iar apoi lăsăm această compoziţie să se răcească. Într-un bol pumen carnea tocată, morcovul şi ţelina răzălite, compoziţia de orez cu ceapă şi boia şi un ou crud. Amestecăm bine această compoziţie cu care vom umple ardeii, iar apoi adăugăm sare şi piper, în funcţie de preferinţe. Umplem ardeii cu această compoziţie şi îi punem într-o oală. Capacele de la ardei le punem la loc având grijă cum le poziţionăm pentru a nu cădea. Adăugăm roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, două foi de dafin, sare şi piper în funcţie d gust, apă şi punem la fiert la foc mic. Se lasă la fiert aproximativ o oră”, explică Adrian Pop, reţeta ardeilor umpluţi.

Se servesc cu o linguriţă de smântână şi un ardei iute.

Bucătarul arădean spune că secretul este de a lăsa cotoarele ardeilor la fiert, întrucât seminţele de aici vor da un gust foarte bun preparatului.

Vă mai recomandăm:

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni: ingredientele secrete ale unei reţete simple

Trei reţete simple de torturi de post. Cum poţi să faci blat din mere sau cremă de ciocolată din lapte de cocos

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite