Castelele, conacele, muzeele, mănăstirile şi ştrandurile cu apă termală vor fi promovate începând din această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aradul va avea un „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Arad”, care are drept scop promovarea potenţialului turistic al întregii Regiuni Vest.

Situat pe Bulevardul Revoluţiei, la nr. 81, acesta va fi interconectat la reţeaua naţională de centre similare din alte regiuni ale ţării. Şefa „Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Arad” este Daliana Moţiu, urmând ca marţi să se desfăşoare un concurs pentru ocuparea a şapte posturi din organigrama serviciului.

Astfel, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Arad îşi va începe activitatea în câteva zile, turiştii urmând să fie informaţi cu privire la oportunităţile oferite de judeţul Arad dar şi de regiunea vestică a ţării. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a precizat, că se doreşte îmbunătăţirea gradului de atractivitate a Regiunii Vest, în special a judeţului Arad, prin transformarea judeţului într-o destinaţie turistică de calitate pe baza patrimoniului său natural şi cultural, care să corespundă standardelor europene.

În cadrul acestui proiect s-a înfiinţat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al Judeţului Arad şi s-a realizat constituirea unei platforme pentru promovarea turismului regional.

În urma lucrărilor efectuate, Centrul însumează o arie construită de 162,50 mp, compusă din 3 birouri, un hol de trecere, un grup sanitar şi o porţiune din coridorul aripii nordice a imobilului.

n urma lucrărilor de intervenţie la clădirea existentă s-au remodelat şi renovat patru încăperi situate la parterul clădirii în aripa de nord a acesteia, s-a realizat reconfigurarea scării de acces existente şi instalarea unei platforme hidraulice autoridicătoare, care să asigure accesul la centrul turistic pentru persoanele cu handicap locomotor, s-a revizuit învelitoarea şi elementele de tinichigerie (glafuri, jgheaburi şi burlane), s-au executat reparaţii la tencuielile şi ornamentele exterioare la faţada clădirii, renovarea faţadelor, reparaţii la tâmplăria exterioară, refacerea canalizării menajere şi pluviale de incintă.

Birourile în care se va desfăşura activitatea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Arad sunt dotate cu echipamente performante care vor asigura o bună funcţionare a bazei de date şi a site-ului de promovare nou creat, printre care un copiator color, 7 calculatoare, 7 monitoare LCD, două imprimante laser, un aparat foto DSLR, o cameră video, un server, etc..

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt turiştii români şi străini care vor ajunge în municipiul Arad, iar beneficiarii indirecţi sunt locuitorii din judeţul Arad, pentru care se vor crea noi oportunităţi de afaceri, care pot aduce o creştere a numărului de investitori în zonă.

După începerea activităţii, angajaţii centrului vor promova oportunităţile turistice din judeţul Arad, împărţite în patru categorii: tursmul cultural-istoric (cetăţi medievale, castele şi conace pe Valea Mureşului, muzee, clădiri de patrimoniu şi monumente istorice, biserici şi mănăstiri), turismul balnear (staţiunile Moneasa şi Lipova, ştranduri cu apă termală Curtici, Şofronea, Dorobanţi), turismul rural (pensiuni, sărbători tradiţionale, gastronomie locală, degustări de vinuri) şi turismul ecologic (rezervaţiile botanice, parcuri dendrologice, trasee montane).

Valoarea totală a proiectului finanţat cu fonduri UE a fost de 1,1 milioane de lei, din care valoarea eligibilă a proiectului a fost de 574.964 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Arad la proiect a fost de 365.991.

Vă mai recomandăm: Centru de informare turistică cu machetă de mari dimensiuni a Cetăţii Bistriţei

Centru de informare turistică la Comăna

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite