Secţia de Dermato-Venerice s-a mutat, temporar, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. DSP a cerut aer condiţionat la Oncologie, până luni.
0Controlul inopinant efectuat de Inspecţia Sanitară Teleorman la Spitalul Judeţean Alexandria şi secţiile exterioare de Dermato-Venerice şi Boli Infecţioase s-a soldat cu suspendare temporară de activitate, amenzi şi termene limită pentru remedierea problemelor.
În urma neregulilor depistate, inspectorii de la DSP Teleorman au dispus suspendarea activitaţii secţiei de dermatologie - venerice, secţie exterioară Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria. ”Unitatea ar fi trebuit să facă o reamenajare şi igienizare generală, în special să repare grupurile sanitare şi băile cu refacerea totală a sistemului de scurgere şi canalizare. De asemenea, ar fi trebuit să doteze secţia cu mobilier”, au constatat inspectorii DSP, potrivit unui comunicat de presă emis în urma controlului.
Neregulile de la Dermatologie au mai fost depistate în urma unui control efectuat de DSP în 2015. Potrivit conducerii DSP, spitalul a primit atunci un termen pentru remedierea problemelor, însă termenul nu a fost respectat.
”Referitor la secţia de Dermatologie, acolo li s-a dat un termen în decembrie. Directorul ne-a asigurat că îl respectă. Am ajuns în iulie, termenul nu a fost respectat. La control am constat că se deteriorase mult mai mult situaţia.Condiţiile igienico-sanitare erau precare, necesită reparaţii majore. Termenul de remediere este de 30 de zile. În cazul în care nu se respectă, închidem definitiv secţia şi va fi foarte grea reluarea procedurii ”, a declarat directorul DSP Teleorman, Mioara Comana.
Secţia Dermato-Venerice s-a mutat la Medicală
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a conformat şi a luat măsurile necesare pentru funcţionarea, în continuare, a secţiei de Dermato-Venerice în alt spaţiu, până la remedierea neregulilor. ”La Dermato-Venerice spaţiile din zona respectivă nu corespund igienico-sanitar. Pacienţii secţiei, 2 bărbaţi şi 3 femei au fost mutaţi în Spitalul Judeţean Alexandria în cadrul secţiei Medicală. După externarea pacienţilor, personalul va intra în concediu de odihnă. După concediu, secţia îşi va desfăşura activitatea la etajul IV al spitalului, cu un circuit separat. Până la 1 august avem timpul necesar şi logistica pentru ca acea secţie să funcţioneze cu opt paturi, patru de femei şi patru de bărbaţi” a declarat Ninel Găvănescu, director îngrijiri medicale în cadrul SJU Alexandria.
Staţie de epurare pentru Boli Infecţioase
O altă secţie găsită în neregulă în urma controlului efectuat de Inspecţia Sanitară a fost cea de Boli Infecţioase. Aici inspectorii au constatat că staţia de epurare a apelor uzate este neconformă, iar sistemul de clorinare este o instalaţie neomologată. ”Într-adevăr la acea staţie de epurare am avut nefuncţionalităţi în tratarea apei. În cursul zilei de ieri s-a făcut şedinţa Consiliului Director pe unitate . Se intenţionează achiziţia unei staţii care va costa în jur de 5000-7000 de euro. O altă disfuncţionalitate la Boli Infecţioase a fost depozitul de lenjerie murdară. Acel spaţiu necesita o igienizare. Deja am făcut un control ş am dispus igienizarea spaţiului respectiv” a mai confirmat directorul de îngrijiri medicale.
Aer condiţionat, până luni, la Oncologie
Nereguli s-au depistat şi la Oncologie. Unitatea are 30 de zile la dispoziţie pentru a rezolva problema paturilor în saloane şi a aerului condiţionat. ”Am localizat un spaţiu unde mai putem crea un salon pentru că au foarte multe saloane cu câte 4 paturi şi controlul DSP a constat că sunt agolmerate.Până la sfârşitul aceste luni încercăm să mai amenajăm încă un spaţiu de cazare”, a mai spus directorul Găvănescu.
La Oncologie, DSP a dat spitalului termen până luni pentru dotarea rezervelor cu aer condiţionat. ”Acolo aerul este irespirabil. Luni vom fi acolo. Dacă nu au montat aerul condiţionat, o să avem o problemă foarte mare” a mai spus directorul Mioara Comana.
Amendă de 5000 de lei pentru neregulile de la ATI
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a trecut deja la remedierea problemelor constatate în cadrul secţiei ATI, unde potrivit inspectorilor DSP ”plafonul din salonul septic şi din blocul operator este deteriorat. Finisajele pereţilor din dreptul celor două saloane sunt deteriorate, vopseaua este exfoliată, iar această stare nu permite curăţarea şi dezinfectarea adecvată”.Salonul a fost evacuat şi se lucrează la reapararea plafonului şi a pereţilor.
Din cauza neregulilor de la ATI , spitalul s-a ales cu o amendă de 5000 de lei. ”Anterior în luna mai, constatasem nişte lucruri. Nu au respectat şi le-am dat 5000 de lei amendă. Au 15 zile să remedieze situaţia”, a mai spus directorul DSP.