Remedii rapide antimahmureală: o partidă de sex, zeamă de varză, miere cu lămâie şi Bloody Mary

Remedii rapide antimahmureală: o partidă de sex, zeamă de varză, miere cu lămâie şi Bloody Mary

Zeama de varză înlătură  starea de greaţă

O cană cu zeamă de varză, un pahar cu Bloody Mary, o ciorbă de potroace sau de burtă sau o partidă de sex sunt considerate remedii ideale pentru a scăpa de mahmureala căpătată în urma nopţii de Revelion, stropită din belşug cu alcool.

Noaptea de Revelion este urmată, de cele mai multe ori, de o dimineaţă de mahmureală pentru cei care au exagerat cu consumul de alcool la petrecerea dintre ani. Simptomele tipice ale mahmurelii sunt greaţa, sensibilitatea la lumină, durerile de cap, durerile musculare şi chiar diareea, toate fiind cauze ale reacţiilor chimice date în organism de consumul de alcool. Ciorba de burtă sau ciorba de potroace sunt cele mai indicate alimente după noaptea de Revelion, în cazul celor care au exagerat cu alcoolul. Mahmureala de după noaptea dintre ani se poate drege nu doar cu binecunoscutele ciorbe sau cu clasica zeamă de varză, ci şi cu alte alimente, mai puţin folosite în acest scop.
 
Combinaţia de miere cu lămâie nu este indicată doar pentru durerile în gât şi răguşeală, ci şi pentru starea de mahmureală de după beţie. Pentru a scăpa de durerea de cap sau de starea de oboseala se încălzeşte un ibric cu apă fierbinte în care se adaugă miere cu lămâie. Combinaţia are rolul de a ajuta la procesarea alcoolului şi inducerea unei stări de bine care să permită celui mahmur continuarea petrecerii şi după noaptea de Revelion.
Indicate sunt pentru mahmureală şi bananele. În nopţile de beţie, organismul se deshidratează foarte tare, iar consumarea fructului care are un conţinut ridicat de potasiu, ajută la îndepărtarea oboselii şi stării specifice de mahmureală. Portocalele, mandarinele şi lămâile sunt alte fructe indicate pentru mahmureală. Datorită gustului acrişor, citricele înlătură starea de greaţă.
 
Ghimbir şi murături
 
Bune pentru mahmureală sunt şi murăturile. Cei care se resimt după noaptea de Revelion pot desface cu încredere un borcan de castraveciori acri sau de gogoşari. Starea de greaţă şi senzaţia de vomă vor fi eliminate instant. Ghimbirul este folosit, de asemenea, pentru combaterea greţurilor şi a mahmurelii.  Ceaiul din rădăcină de ghimbir la care se adaugă sucul de la o portocală şi zeama de la o lămâie este considerat un remediu ideal pentru mahmureală.
Un masaj sau o partidă de sex
 
O baie fierbinte aromată cu lavandă şi miere ajută la recuperarea după o noapte de distracţie stropită cu prea mult alcool. Masajul este, de asemenea, indicat celor care vor să-şi revină mai repede după mahmureală. Cea mai bună mişcare pentru readucerea organismului la un tonus bun, după noaptea lungă de petrecere, este sexul. Specialiştii consideră sexul un adevărat medicament pentru mahmureală. 
 
Pe principiul ” Cui pe cui se scoate” un pahar de alcool este considerat remediu pentru mahmureală.  Specialiştii recomandă cocktailul  Bloody Mary, făcut din votcă şi  suc de roşii. Combinaţia de alcool cu suc de roşii ajută la revigorarea organismului şi hidratarea rapidă.
Cafeaua nu ajută la mahmureală
 
Cafeaua este un mit fals în ceea ce priveşte mahmureala. Deşi se zice că licoarea ajută la revenirea organismului, medicii  nu recomandă consumul de cafea după o noapte de beţie. Cafeaua nu numai că nu induce o stare de bine, ba chiar poate accentua senzaţia de rău. Cafeaua deshidratează şi mai rău organismul slăbit după consumul de alcool, aşa că mai indicat este un ceai de ghimbir.
 
citeste totul despre: