Echipamente moderne pentru ISU Teleorman, în cadrul proiectului IMES

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile achiziţii vor fi repartizate detaşamentelor ISU din judeţ
Noile achiziţii vor fi repartizate detaşamentelor ISU din judeţ

Noi autospeciale de intervenţie au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră”(IMES). Noile achiziţii vor fi repartizate detaşamentelor ISU din judeţ, în funcţie de necesităţi.

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman i-au fost repartizate ultimele echipamente în cadrul proiectului transfrontalier IMES, proiect ajuns la final.  În prezenţa conducerii ISU Teleorman, a  inspectorului şef col. Sandu Liviu Sorinel,a echipei de proiect şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, astăzi, au fost recepţionate doup autoscări, trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă de capacitate medie şi cinci vehicule de primă intervenţie şi comandă.

 Într-o fază anterioară a proiectului au  fost recepţionate alte echipamente şi autospeciale pentru creşterea eficienţei intervenţiei în situaţii de urgenţă (o automacara, o barcă fluvială, o staţie de filtrare apă şi un sistem informatic de alarmare).

Proiectul ”Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră” a fost implementat prin programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 de Consiliul judeţean Teleorman în parteneriat cu Municipalitatea Svishtov, Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate Călăraşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”AD Ghica” Teleorman. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 5,6 milioane Euro. 85 % din sumă a provenit din fonduri europene.

”Este un proiect în urma căruia s-au achiziţionat echipamente de comunicare şi alarmare care au intrat în dotarea tuturor unităţilor administrativ teritoriale riverane fluviului Dunărea. Acest sistem informatic de comunicare şi alarmaree ste extrem de important pentru că ne oferă informaţii utile, în timp real, ceea ce îmseană că atunci când în judeţ vom avea parte de evenimete nedorite autorităţile pot interveni într-un timp relativ scurt pentru a luat toate măsurile. Pe de altă parte, au fost achiziţionate 5 vehicule de primă intervenţie, o automacara, două autoscări, trei autospeciale . Este un proiect extrem de important pentru că beneficiarii finali sunt cetăţeni acestui judeţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.

Proiectul IMES a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Romania – Bulgaria 2007-2013,  Axa prioritară 2 - Utilizarea durabilă şi protejarea resurselor naurale şi de mediu şi promovarea unui management eficient al riscului în regiunea transfrontalieră, Domeniul major de intervenţie  2.2– Dezvoltarea  infrastructurii şi a serviciilor comune de prevenire a crizelor naturale şi tehnologice, inclusiv dezvoltarea de servicii de intervenţie în situaţii de urgenţă. Obiectivul proiectului este creşterea gradului de siguranţă a populaţiei şi a bunurilor din zona transfrontalieră, prin prevenirea dezastrelor naturale şi reducerea timpului de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite