Se menţine avertizare de cod galben de inundaţii pe Pârâul Câinelui. 11 localităţi au fost afectate de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă instituirea de cod galben pe Pârâul Cîinelui , afluent al Vedei. S-a ridicat avertizarea pentru celelalte râuri din judeţ.  11 localităţi, printre care se numără şi oraşul Videle,  sunt afectate de inundaţii

Apele ieşite din matcă fac în continuare probleme în 11 localităţi din Teleorman. Potrivit comunicatului transmis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pentru intervalul 10.03.2014 - 11.03.2014, ora 12.00, se instituie cod galben pe Pârâul Câinelui, afluent al Vedei. S-a ridicat în  schimb avertizarea hidrologică de cod portocaliu şi cod galben de pe celelalte râuri avertizate anterior.

11 localităţi din judeţ sunt în continuare afectate de inundaţii. Printre acestea se află oraşul Videle şi comunele Tătărăştii de Jos,  Dideşti - satul Dideşti,  Necşeşti cu satele Necşeşti, Gârdeşti şi Belciug,  Ciolăneşti cu satele Ciolăneştii din Deal şi Ciolăneştii din Vale,  Beuca cu satele Beuca şi Plopi,  Frumoasa cu satul Păuleasca,  Balaci cu satele Balaci, Tecuci şi Burdeni,  Orbeasca cu satele Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos şi Lăceni,  Stejaru cu satul Gresia, Vârtoapele cu satele Vârtoapele de Jos şi Vârtoapele de Sus şi Salcia cu satul Salcia. Inundaţiile din aceste localităţi s-au produs ca urmare a creşterii debitelor pe râurile Teleorman, Tecuci, Câinelui, Burdea, Zâmbreasca, Vedea, Glavacioc şi Călmăţui

Încă mai sunt 93 de gospodării, curţi inundare, 133 de anexe avariate, un pod afectat de viitură, 25 podeţe avariate de ape. Bilanţul pagubelor mai include 1.1 km de drum judeţean, 19,8 km de drumuri comunale, 38 ha păduri, 514 ha teren arabil, 213 ha păşuni şi 573 fântâni. 

Sătenii din localităţile afectate sunt sfătuiţi să nu bea apă din fântâni

În localităţile afectate de inundaţii sunt 573 de fântâni inundate. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sfătuieşte cetăţenii să nu consume apă din fântânile inundate, deoarece există riscul de îmbălnăvire. ”În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale şi, dacă este posibil, să folosească reţeaua de apă potabilă a localităţilor respective.

În această perioadă, în zonele predispuse inundaţiei, îi sfătuim pe cetăţeni să respecte recomandările autorităţilor locale şi centrale şi să se informeze periodic asupra evoluţiei situaţiei hidrologice” , declară purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Alexandria

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite