VIDEO Noi imagini aeriene cu nodul rutier spectaculos de la Turda, care leagă două autostrăzi şi un drum naţional

VIDEO Noi imagini aeriene cu nodul rutier spectaculos de la Turda, care leagă două autostrăzi şi un drum naţional

Nodul rutier de la Turda. Sursa: Asociaţia Pro Infrastructură

Asociaţia Pro Infrastructura a publicat noi imagini video cu Autostrada A10, în zona nodului rutier de la Turda, cel mai spectaculos din România, care conectează viitoarea autostradă A10  Sebeş-Turda cu A3 şi DN1.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, alte fotografii postate prezintă situaţia lucrărilor de pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A10, pe care, cel mai probabil, se va putea circula la finalul lunii octombrie.

Menit pentru a face legătura dintre autostrăzile Sebeş – Turda(A10) şi tronsonul Turda – Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3), dar şi cu Drumul Naţional 1, nodul rutier de la Turda va avea şase bretele. Cele ce vor face legătura cu A3 vor avea câte două benzi, iar cele ce vor lega A10 de DN1 vor avea câte o singură bandă.
 
Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. 
 
Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.
 
Pe primul lot al Autostrăzii Sebeş – Turda, care se întinde pe circa 17 kilometri, având ca plecare intrarea pe Autostrada Orăştie – Sibiu la Sebeş şi până la Pârâul Iovului, la nord de Alba Iulia. Pe această secţiune s-ar putea circula de la un cap la altul cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2019. Acesta este termenul avansat de reprezentanţii constructorului Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Pe lotul 2 al autostrazii, care porneşte de la Pârâul Iovului (Alba Iulia nord) şi se termină la intrarea în Aiud, lucrările sunt mult întârziate, stadiul fizic fiind de doar 40%. Sfârşitul anului 2018 pentru finalizarea acestui lot este un termen realist, spre optimist.

 
Pe lotul 3, care se întinde pe o lungime de 12,45 km, de la intrare în Aiud până la Decea (km 41+250 – km 53+700) stadiul fizic al lucrărilor a depăşeşte 90%, iar reprezentanţii constructorului italian Tirrena Scavi S.p.a. îşi asumă ca termen de finalizare luna octombrie 2017. Pe traseul lotului 3 există un viaduct în lungime de 400 de metri, în total fiind construite 9 poduri, două pasaje la cele două noduri rutiere, la Aiud, respectiv Unirea (Decea), plus 7 structuri casetate pentru drumurile locale, 37 de podeţe prefabricate din beton. Progresul fizic al lucrărilor pe lotul 4 al autostrăzii a ajuns, de asemenea, la circa 90%, iar termenul asumat de constructor, şi anume decembrie 2017, ar putea fi devansat cu cel puţin o lună de zile. Pe lotul 4 lucrează compania austriacă Porr. Pe acest lot se află şi nodul rutier de la Turda.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: