FOTO Un elev de la Colegiul ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a realizat o dronă originală care poate capta imagini de la 200 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori şi elevi de la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia au desfăşurat, în perioada 4-10 octombrie, serie de acţiuni de educare şi promovare a spaţiului cosmic, celebrând evenimentul “Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic (WSW-World Space Week)”,

Prin activităţile desfăşurate în această săptămână s-a dorit promovarea, în rândul elevilor, a cadrelor didactice şi a comunităţii locale a beneficiilor explorării spaţiului cosmic. Astfel, la biblioteca şcolii a fost inaugată o expoziţie de carte de specialitate iar în holul expoziţional de la etajul I a fost vernisată expoziţia de postere, colaje, machete ale elevilor claselor IX-X întitulată “Scurtă istorie a timpului într-un spaţiu care uneşte lumea!”, expoziţie deschisă pentru vizitare şi în săptămâna 15-19 octombrie 2018.

Elevii au fost provocaţi să ia parte la misiunea spaţială de “a observa cerul” poziţionaţi fiind în sala de clasă, prin folosirea m-learning-ului (învăţarea cu ajutorul tehnologiei mobile) instalând pe telefoane aplicaţia gratuită Sky View „EXPLORE THE UNIVERS”.

Imagine indisponibilă

Cu sprijinul SCIENTIX –comunitatea învăţământului ştiinţific din Europa www.scientix.eu, cadrele didactice au avut posibilitatea de a participa la un webinar gratuit pe teme de astrofizică, iar toti participanţii, în data de 10 octombrie 2018, începând cu ora locală 17, prin intermediul SCIENTIX şi Euronews au avut posibilitatea să intre Live pe Facebook în dialog cu expertul Tiago Soares, inginer la Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pentru a discuta despre teme stringente ale omenirii şi ale spaţiului cosmic gen poluare sau colonizarea altor planete într-un viitor apropiat. “Spaţiul cosmic este un subiect foarte interesant pentru elevi, aceştia an de an sunt entuziaşti de acţiunea internaţională şi abia aşteaptă să-şi pună în valoare talentul, inteligenţa şi creativitatea în ceea ce priveşte realizarea de activităţi practice pe tema dată”, a declarat directorul colegiului, Valeriu Cerbu.

Imagine indisponibilă

S-au remarcat: elevul Bora Sebastian (clasa a IX-a C profil matematică-informatică intensiv informatică) care a uimit audienţa cu o demonstraţie în spaţiul aerian – a creat o dronă originală, având greutatea de 450 g, cu funcţia de a capta imagini de la o altitudine maximă de 200 m la o viteză de 60 km/h fiind dotată cu senzori de accelerometru, girometru şi barometru şi elevii Iuga Horia şi Coş Andreas (clasa a X-a D profil ştiinţele naturii ) care au creat un robot ce rezolvă într-un timp scurt cubul Rubik – o provocare pentru extratereştrii! Elevii au fost coordonaţi de prof. Humeniuc Ramona –Ambasador Scientix pentru România, organizatorul la nivel de şcoală a acestei manifestări. În proiecte au mai fost implicaţi şi profesorii de fizică Sicoe Pamfil, Vizitiu Aniela, Oros Ligia, prof. limba engleză Suciu Gabriela, prof. geografie Fer Monica şi bibliotecar Bârz Lucreţia.

Imagine indisponibilă

Tot în această perioaă au avut loc proiecţiile de filme documentare: “Soarele-viaţa unei stele”, “Călătorie în Sistemul Solar”, “Călătorie la marginea Universului”, “În umbra Lunii – Misiunile Apollo“, “Universul elegant“, “Ziua dinaintea dezvăluirii-În căutarea inteligenţei extraterestre“.

    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite