Tânărul din Alba electrocutat la blocul construit lângă liniile de înaltă tensiune are nevoie de ajutor. Multe întrebări şi niciun răspuns de la autorităţi
0
Familia unui tânăr din Alba care a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc în construcţie, situat pe strada Ana Aslan din Alba Iulia, a lansat un apel pentru ajutor financiar. Acesta este internat la un spital din Belgia unde i-a fost salvată viaţa.
Tânărul este internat cu arsuri pe 65 % din suprafaţa corpului. Starea lui a fost extrem de gravă, iar o perioadă a fost în comă indusă. Costul tratamentelor ulterioare şi a recuperării depăşeşte însă posibilităţile familiei sale, care ar avea nevoie de cel puţin 80.000 de euro în perioada următoare.
”În urma unui accident de muncă produs pe un şantier din alba Iulia, şantier cu autorizaţii date ilegal, tânărul Marian Alexandru Balea a fost curentat şi ars pe o suprafaţă de 65% a corpului, în urma producerii unui arc electric. A avut şansa să ajungă la spitalul militar din Bruxelles, unde este tratat foarte bine, în afara oricărui pericol, însă costurile depăşesc cu mult posibilităţile financiare.
Ar avea nevoie de un costum compresiv care trebuie purtat doi ani împreună cu siliconul care se schimbă la fiecare două luni, creme speciale şi multe alte tratamente. În speranţa că cineva poate ajuta ataşăm numărul de cont Balea Alexandru Marian IBAN RO20BTRLRONCRT0320422501”, susţine familia tânărului.
Bărbatul a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc construit foarte aproape de liniile de înaltă tensiune. Se afla la etajul al treilea, în momentul în care a aruncat un cablu spre un coleg aflat jos. În acel moment a rezultat un arc electric cu reţeaua de înaltă tensiune, iar tânărul a fost electrocutat.

Blocul a fost construit la câţiva metri de liniile electrice de înaltă tensiune
Modul în care construcţia blocului respectiv a obţinut autorizaţiile legale la o distanţă atât de mică de liniile de 110.000 de volţi, rămâne un mister pe care instiuţiile locale din Alba refuză deocamdată să îl desluşească. Beneficiarul blocului de pe strada Ana Aslan din Alba Iulia este firma Oman Allure. Asociatul unic şi administrator al firmei este Dumitru Sinea, tatăl directorului DSP, Alexandru Sinea, lucru confirmat chiar de cel din urmă.
Întrebat dacă există vreo legătură între el şi Dumitru Sinea, administrator şi unic asociat al firmei beneficiare a construcţiei în cauză, sau este doar o coincidenţă de nume, directorul DSP Alexandru Sinea a declarat că acesta este tatăl său, însă a precizat pentru alba24.ro că el personal nu are nici o legătură cu afacerea respectivă sau cu firma respectivă.
Instituţiile statului păstrează o tăcere deplină în acest caz. Nici Primăria Alba Iulia, nici Electrica, nici ITM şi nici Inspectoratul de Stat în Construcţii nu au oferit explicaţii clare pe acest subiect şi nici nu oferă informaţii cu privire la situaţia existentă şi legalitatea construcţiei. Întrebarea care rămâne este de ce a fost autorizată construcţia unui bloc de locuinţe la o distanţă de doar 12 metri de reţeaua electrică de înaltă tensiune.