Grupul german Bosch caută 300 de specialişti în inginerie mecanică şi electronică pentru fabrica de la Blaj
0Grupul german Bosch caută 300 de specialişti în inginerie mecanică şi electronică pentru fabrica deschisă la Blaj în anul 2013. Compania a organizat la sfârşitul săptămânii un eveniment la Cluj-Napoca prin care a anunţat demararea procesului de recrutare a inginerilor.
Conducerea firmei a optat pentru o discuţie directă cu potenţialii angajaţi, amplasând un cort în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca unde s-au oferit informaţii celor interesaţi să lucreze în municipiul dimn judeţul Alba.
„Am venit astăzi, aici, ca să angajăm minim 300 de oameni, căutăm ingineri mecanici şi ingineri specializaţi în domeniul electronicii. Acesta este scopul principal, dar ne uităm după oameni care sunt motivaţi, inteligenţi, oameni care sunt dispuşi să se lanseze într-o carieră internaţională într-o companie extrem de inovativă şi dinamică. Scopul nostru este acela de a găsi cei mai buni oameni din ţară. De ce am ales această abordare… Ne-am gândit cum ajungem la oamenii cei mai buni. Dacă oamenii aplică la un job, asta nu înseamnă că reuşeşti să îi atragi pe cei mai buni. Am ales această metodă de prezentare a ofertei pentru că este mai uşor să îi cunoşti pe oameni aşa, faţă în faţă”, a declarat Werner Richter, managerul general al fabricii Rexroth Bosch din Blaj citat de Agerpres.
Acesta a spus că salariile oferite sunt ”bune pentru România” şi a completat că filosofia companiei este una mai complexă, bazată pe posibilitatea de dezvoltare a angajaţilor. ManagerulWerner Richter a mai afirmat că sunt interesaţi de persoane care să rămână în companie pe termen foarte lung. În săptămânile următoare, caravana de recrutare va continua şi în alte oraşe din Transilvania.
Grupul german a deschis la Blaj trei unităţi de producţie, planurile fiind de a mai deschide una în viitorul apropiat. Bosch are 1.200 de angajaţi, la care se vor adăuga alţi 300, iar până în 2020 firma doreşte să ajungă la 2.000 de salariaţi. În 2014, la Blaj a fost inaugurat şi un centru de dezvoltare şi cercetare pentru tehnologia auto. Bosch a investit la Blaj în ultimii cinci ani peste 30 de milioane de euro.
Primele linii de fabricaţie de la Blaj au fost inaugurate în ianuarie 2007. Aici funcţionează unităţi de producţie pentru tehnică liniară şi o unitate de producţie în domeniul auto. Sunt produse echipamente tehnice de ghidare liniară pentru maşini unelte, imprimante, echipamente de măsură şi elemente pentru industria auto, respectiv senzori de viteză, aplicaţii de ABS şi SEP (sistemul de stabilizare electronică), dar şi senzori care sunt folosiţi pentru managementul motoarelor.
Pe aceeaşi temă:
Fabrica Bosch din Blaj, cea mai mare investiţie din Alba în ultimii 10 ani