Google a pus pe Street View cele mai importante monumente din Alba Iulia pentru a marca Centenarul Marii Uniri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala din Alba Iulia pe Google Street View
Catedrala din Alba Iulia pe Google Street View

Google lansează noi imagini Street View şi galerii Google Earth dedicate României şi evenimentului centenar, pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la unirea României.

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi colecţiile sale se deschid astfel vizitatorilor virtuali, prin intermediul imaginilor Street View din interiorul acestuia. De asemenea, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia poate fi vizitată virtual pe Google Maps. Alături de acestea, Google a publicat o colecţie Google Earth dedicată României. 

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia 

Sub numele de Muzeul Unirii, instituţia a fost inaugurată pe 20 mai 1929, găzduind unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluţia din 1848 si Marea Unire din 1918 păstrate într-un muzeu până în prezent. Este vorba despre scrisorile lui Avram Iancu, 6 volume ce conţin Documentele Unirii de la 1 Decembrie 1918, eşarfele tricolore purtate de delegaţiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiş în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, precum şi biroul pe care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declaraţia de Independenţă a românilor cuprinşi în ţinuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar. 

Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia

Catedrala este un simbol al unităţii naţionale în care, la data de 15 octombrie 1922, s-a desfăşurat ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria ca suverani ai României Mari. 

Discover Romania

Aceasta este o colecţie Google Earth dedicată României, frumuseţilor acesteia şi momentelor care i-au marcat istoria. Sunt disponibile trei galerii: una dedicată frumuseţilor naturale (Delta Dunării, Cascada Bigar sau Vulcanii Noroioşi), a doua, monumentelor construite de mâna omului (Castelul Bran, Castelul Peleş sau Cimitirul Vesel de la Săpânţa), iar cea de a treia, unor momente importante din istoria românilor (Sala Unirii de la Alba Iulia, Piaţa Victoriei din Timişoara sau Cetatea Sarmizegetusa).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite