FOTO Paradă de modă inedită la Alba Iulia. Cum arată o rochie împodobită cu o caracatiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe haine au fost prinse diverse produse culinare. Foto: Ania Ciolacu
Pe haine au fost prinse diverse produse culinare. Foto: Ania Ciolacu

O paradă inedită, în care produsele alimentare au ţinut locul accesoriilor, a avut loc, sâmbătă, la Alba Iulia. Parada vestimentară ”Vogue Food Fashion by Toma” a fost organizată de bucătarul Cosmin Ioan Toma, cunoscut pentru faptul că îi place să inventeze reţete culinare şi să le reinterpreteze pe cele clasice.

”Ideea mi-a venit după ce, la serviciu, am văzut că arunc foarte multe alimente. Am zis să le aplic pe rochii, pantaloni scurţi şi alte articole vestimentare”, a spus Cosmin Toma. Bucătarul a adăugat că iniţial s-a gândit să creeze ţinute vestimentare doar din produse alimentare, însă nu a găsit persoane care să le poarte, fiind considerate mult prea extravagante. Astfel, în curtea unei terase din Alba Iulia au defilat circa 20 de băieţi şi fete.

Pe o rochie a fost prinsă o caracatiţă, în vreme ce pe pantalonii scurţi ai unui tânăr au fost aplicaţi zeci de ardei africani. De asemenea, o rochiţă a fost învelită în ciocolată, iar pe fusta unei adolescente erau prinse mai multe polonice umplute cu ciocolată. De asemenea, o altă tânără a purtat o rochie din ceapă. 

Pe o rochie a fost prinsă o caracatiţă, în vreme ce pe pantalonii scurţi ai unui tânăr au fost aplicaţi zeci de ardei

food fashion alba

africani. De asemenea, o rochiţă a fost învelită în ciocolată, iar pe fusta unei adolescente erau prinse mai multe polonice umplute cu ciocolată. La paradă au participat inclusiv copii. O fetiţă avea pe fustiţă bomboane şi jeleuri, iar alta era plină de cornuleţe. La final, a defilat o doamnă îmbrăcată într-o rochie de mireasă, pe trena căreia erau prinse mai multe bucăţi de carne. De asemenea, au fost confecţionaţi cercei din ardei iute sau ciocolată.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori. Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori. El a atins mai multe recorduri, preparând, alături de alţi bucătari, în urmă cu câteva luni, cel mia lung salam de biscuiţi, de 25 de metri. De asemenea, bucătarul Cosmin Toma a lansat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp. Anul trecut, el a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „Sarmale întoarse”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite