Doi soţi din Alba Iulia, trimişi în judecată de DNA pentru sprijinirea unei grupări infracţionale din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Doi tineri din Alba, soţ şi soţie, au fost trimişi în judecată de către DNA –Serviciul Teritorial Craiova, alături de alte 19 persoane, fiind suspecţi de fraude cu fonduri europene.

Marius-Denis Lucaci şi Ioana Lucaci sunt acuzaţi de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, obţinând, spun procurorii, pe nedrept, de fonduri europene. De asemenea, cei doi sunt acuzaţi şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.  În cauză sunt implicate alte 19 persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, cei doi albaiulieni au sprijinit gruparea prin ”întocmirea unor înscrisuri (contracte de vânzare cumpărare, documente de calitate şi conformitate, procese verbale de recepţie calitativă şi cantitativă, facturi) în care au fost consemnate date necorespunzătoare realităţii, prin care se atesta îndeplinirea unor condiţii impuse de Măsura 112 — Instalarea tinerilor fermieri”. DNA a reţinut că fondurile obţinute pe nedrept de grupare ajung la aproximativ 700.000 de lei.

În cursul anului 2009, în vederea obţinerii frauduloase a unor fonduri nerambursabile privind ”Creşterea şi diversificarea producţiei de flori şi plante ornamentale în câmp destinată comercializării” inculpaţii Dănilă (fostă Luculescu) Maria Daniela, Bunescu Bogdan Constantin, Şerban Marin, Bolovan Dumitru, Luculescu Gheorghe Adrian, Motea (fostă Buncianu) Mihaela - Nicoleta şi Luculescu Ionela Nicoleta au depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai multe documente false sau inexacte.

Din aceste documente rezulta că ei ar fi îndeplinit, printre altele, condiţiile impuse de Măsura 112 -Instalarea tinerilor fermieri (de a fi membri ai unei familii de fermier şi de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puţin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea unei exploataţii agricole). Cei doi tineri din Alba ar fi ajutat la întocmirea acestor documente. Marius şi Ioana Lucaci au la Alba Iulia afaceri în domeniul serviciilor de curăţenie.

Citiţi şi:

FOTO Curiozităţile comunei din România cu cele mai multe sate: garduri din piatră, crama naturală în pământ, case din lemn

FOTO Cât de frumos este acum la Roşia Montană. La trei ani după scandalul aurului, a devenit aproape în întregime „monument istoric“

Satul-fantomă din Apuseni în care nu mai locuieşte nimeni. O singură dată pe an, sute de oameni readuc locul la viaţă

 

Cum spiona CIA uzina de armament din Cugir şi unităţile militare din Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite