Calificare în ocupaţia de „Pedagog social“ pentru angajaţi ai ONG-urilor din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii fără calificare dobândesc competenţe profesionale în meseriile practicate la locul de muncă
Angajaţii fără calificare dobândesc competenţe profesionale în meseriile practicate la locul de muncă

Calificarea, un beneficiu pentru viaţa profesională. Aşa par să gândească angajaţii din Organizaţii Neguvernamentale(ONG) din judeţul Alba,  care au ales să participe la programul de calificare în ocupaţia de „Pedagog social“. Certificatele obţinute de cursanţi în urma absolvirii sunt recunoscute  pe piaţa muncii din ţară, iar printr-o procedură simplă şi în Uniunea Europeană.

Pregătirea teoretică şi practică se desfăşoară prin proiectul „Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale“, al Asociaţiei  „Sprijiniţi copiii“ Alba Iulia. Demersul este pus în practică în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“  Alba şi SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia.

Rolul pedagogului social

La programul de formare profesională de nivel III, de 1.080 de ore,  participă 18 angajaţi de la ONG-uri din Alba care activează în sectorul social. Prin frecventarea unor astfel de cursuri, angajaţii fără calificare dobândesc competenţe profesionale în meseriile practicate la locul de muncă. Obţinerea certificatului de calificare este sinonimă cu un nou statut profesional, unul superior.

Pedagogul social este responsabil de organizarea comună a vieţii şi activităţii cotidiene a copilului. Este specialistul care trebuie să-şi însuşească cunoştinţe de specialitate în domeniul psihologiei, pedagogiei, sociologiei, precum şi temeinice cunoştinţe de culturã generalã, cu scopul de a le aplica în practica educaţionalã. El  poate completa sau prelua parţial toate sarcinile familiei unui copil, pe care îl poate ajuta să ajungă un adult conştient de sine, responsabil şi integrat în societate. Detalii suplimentare despre programul de calificare se pot obţine la numărul de telefon 0769/052753, persoană de contact Bianca Popescu, manager proiect.

Contribuţie la atingerea indicatorilor POS  DRU

Tot prin proiect a mai fost organizat încă un program de calificare în ocupaţia de „Agent comercial“, care a fost absolvit de 28 de angajaţi de la firme din domeniul comercial din judeţul Alba. Indicele de promovabilitate a fost de 100%. Demersul Asociaţiei „Sprijiniţi copiii“ contribuie la creşterea numărului de angajaţi calificaţi, lucru care conduce la atingerea indicatorilor Programulului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane: număr de persoane calificate, număr de ore, număr de programe de formare profesională. Proiectul  este co-finanţat de Fondul Social European, prin programul –POS DRU 2007 – 2013.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite