Top 10 companii aeriene care fac cei mai mulţi bani din taxe suplimentare pentru bagaje, locuri mai bune în avion sau mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de consultanţă şi analiză financiară Idea Works a făcut public un raport din care reiese topul companiilor aeriene care au reuşit să obţină cele mai mari venituri din taxele auxiliare percepute, cum sunt costurile suplimentare pentru bagaje, mâncare servită în avion sau pentru rezervarea unui loc mai bun.

Conform raportului Idea Works, veniturile din taxe auxiliare au crescut constat în cazul companiilor aflate în top 10, începând cu anul 2008, notează publicaţia The Independent. În clasament, compania ungară low-cost Wizz Air figurează pe locul trei, din 67 de companii aeriene din toată lumea.

„Taxele auxiliare sunt cele care există pe lângă veniturile din vânzarea directă de bilete de avion către călători, sau indirect, ca parte din ceea ce înglobează biletul de avion, ca experienţă de călătorie”, se arată în raportul firmei de consultanţă. 

Aceste taxe suplimentare pe care trebuie să le achite călătorul pot include taxele pentru bagaje, pentru selectarea unui anumit loc în avion sau pentru mâncare comandată la bord etc.

De exemplu, călătorii care aleg să zboare cu prima clasată în top, compania Spirit Airlines (SUA), trebuie să plătească în plus pentru bagajul de mână, pentru bagajul de cală, pentru printarea biletului de avion la aeroport, pentru a se îmbarca mai repede, pentru rezervarea unui loc în avion în avans, pentru orice băutură sau orice tip de mâncare solicitate în timpul zborului, pentru schimbarea biletului de avion sau pentru amânarea zborului etc. 

Conform analizei, numai taxele pentru bagaje reprezintă 18% din veniturile totale ale companiei americane Spirit Airlines.  În ciuda acestor costuri suplimentare, numărul de călători ai companiei Spirit a crescut cu 12,5 milioane din 2008, de la 5,5 milioane la 18 milioane.

Procentul veniturilor rezultate din taxele (costurile) suplimentare, din profitul total al companiilor aeriene din top 10, în anul 2015

1. Spirit Airlines (SUA) - 43.4 %

2. Allegiant Air (SUA) - 37.6 %

3. Wizz Air (Ungaria) - 36.4 %

4. Jet2.com (Marea Britanie)- 29.4 %

5. Ryanair (Irlanda)- 24.0 %

6. Volaris (Mexic) - 22.3 %

7. Jetstar Airways (Australia) - 21.3 %

8. Flybe  (Marea Britanie)- 21.2 %

9. Tigerair (Singapore)- 20.8 %

10. Alaska Air Group- 19.5 %

Raportul poate fi consultat AICI

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite