Marinarul care a văzut toate locurile blestemate sau periculoase: destinaţia care l-a impresionat cel mai mult
0Marinarul francez Olivier Le Carrer a vizitat cele mai periculoase şi înspăimântătoare destinaţii din lume, 30 la număr, iar recent a lansat şi o carte despre peripeţiile sale, intitulată „Atlasul Locurilor Blestemate“.
Un marinar ieşit la pensie, francezul Olivier Le Carrer, în vârstă de 60 de ani, a reuşit să vadă de-a lungul timpului nu mai puţin de 30 de destinaţii din toată lumea, considerate blestemate sau periculoase. Fascinat de legendele acestor locuri, Olivier a făcut o adevărată misiune din vizitarea celor mai interesante dintre ele, iar de curând a lansat „Atlasul Locurilor Blestemate“, în care îşi spune povestea.
Insule, castele şi păduri bântuite, mlaştini colcăind de crocodili, cimitire, marinarul nu a ratat nicio destinaţie care îţi poate provoca un atac de panică sau unul de cord.
Este cazul castelului Montségur, o fostă cetate situată în apropiere de Montségur, o comună din Ariège, în sud-vestul Franţei, unde a avut loc un masacru în care au murit 200 de oameni, din ordinul regelui Ludovic al IX-lea, în secolul al XIII-lea.

FOTO Castelul Montségur, Franţa
Pe lista locurilor unde turiştii nu prea dau năvală se numără şi Necropola din Cartagina, un cimitir antic din Tunisia unde îşi dorm somnul de veci zeci de mii de copii omorâţi în timpul sacrificiilor din acea perioadă, un ritual barbar în cadrul căruia sufletele nevinovate erau oferite zeilor ca ofrandă. Fiecare familie era obligată să-şi sacrifice primul născut de sex masculin, dar mulţumirile aduse zeilor nu le-au folosit prea mult, cartaginezii fiind masacraţi în cele din urmă.

FOTO Necropola din Cartagina, Tunisia
Olivier Le Carrer a mărturisit pentru publicaţia „Daily Mail“ că unul dintre locurile care l-au impresionat în mod deosebit este farul de pe insula Eilean Mor, din Scoţia, înconjurat de un mister nedesluşit. Aici a avut loc un incident bizar, la 1900, când trei persoane care se ocupau de întreţinerea farului au dispărut fără urmă. Paturile erau nefăcute, mâncarea gătită era pusă în farurii, ca şi cum oamenii tocmai se aşezaseră la masă, iar uşa farului era încuiată în momentul în care s-a descoperit lipsa îngrijitorilor.

FOTO Farul de pe insula Eilean Mor, Scoţia
Printre destinaţiile periculoase vizitate de fostul marinar figurează baza navală de la Zapadnaya Litsa, din Rusia, aflată la 120 km de Murmansk, un cimitir pentru submarinele nucleare aduse aici pentru a fi dezmembrate. Locul este periculos din cauza radiaţiilor nucleare existente, pentru că din cele 192 de submarine scoase din funcţiune, numai jumătate se pare că au fost demontate respectând măsurile de siguranţă cerute în asemenea situaţii. Oamenii de ştiinţă şi-au exprimat în nenumărate rânduri temerea că un accident nuclear poate surveni în orice moment, după cum povesteşte Olivier.

FOTO Cimitirul de submarine nucleare Zapadnaya Litsa, Rusia
