Ce afecţiuni previne vinul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roşu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II şi cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară şi alte efecte negative cauzate de radicalii liber. În plus, vinul roşu conţine vitamine şi minerale care susţin funcţionarea corectă a sistemelor principale ale organismului.

Vinul roşu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor şi ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulţi oameni preferă să bea un pahar de vin roşu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.

În ultimul timp, vinul roşu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci şi pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roşu:

Previne obezitatea

Datorită antioxidanţilor pe care-i conţine, vinul roşi are capacitatea de a activa ao anumită genă care împiedică formarea de noi celule grase. Iar antioxidanţii, împreună cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate şi favorizează pierderea în greutate.

Descoperă alte beneficii ale vinului roşu pe clickpentrufemei.ro.

Pepenele roşu menţine inima sănătoasă

Berea fără alcool, recomandată vara pentru rehidratare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite