Un nou tip de ciocolată, apărut după 80 de ani: cum s-a obţinut culoarea roz în mod natural şi ce gust are
0Compania Barry Callebaut, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, cu sediul în Elveţia, a avut nevoie de 13 ani pentru a crea un nou tip de ciocolată, pe lângă cele trei consacrate – cu lapte, neagră şi albă. Noua ciocolată este roz, are gust de fructe de pădure şi poartă denumirea „Ruby“, fiind făcută din boabe de cacao de culoarea rubinului, roşu-închis.
Cei care au gustat-o spun că este cremoasă şi extrem de răcoritoare. Producătorii susţin că aroma şi culoarea sunt complet naturale, pentru că secretul constă în boabele de cacao speciale, care se găsesc în ţări precum Ecuador, Brazilia şi Coasta de Fildeş din Africa de Vest.
Boabele de cacao de culoarea rubinului nu sunt uşor de ales, iar compania producătoare a dezvoltat un proces unic de selecţie a boabelor specifice care să pigmenteze suficient ciocolata. Datorită acestui lucru, ciocolata Ruby nu va putea fi reprodusă în mod natural de alte companii.
Ciocolata roz este primul sortiment nou creat în cei 80 de ani scurşi de când s-a inventat ciocolata albă, care a fost pusă la punct în anii '30 de compania Nestlé.
Arată diferit şi are un gust unic, fructat
„Cel de-al patrulea tip de ciocolată oferă o experienţă gustativă cu totul nouă, care nu e nici amară, nu are nici gust de lapte, nici de miere, ci este dată de o combinaţie de fructe de pădure, fără a adăuga însă aceste fructe, arome sau coloranţi“, explică reprezentanţii companiei.
Directorul executiv al companiei elveţiene, Antoine de Saint-Affrique, a declarat că inedita ciocolată va fi pusă în vânzare „undeva în lume“, în cel puţin şase luni, termenul maxim fiind de un an şi jumătate, dar nu a dorit să dezvăluie ţara în care va apărea prima dată sau ce preţ va avea produsul.