Un cercetător Harvard, care studiază cancerul, a întocmit lista alimentelor care ajută organismul să lupte împotriva îmbolnăvirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea corectă a alimentelor este o modalitate de a ne stimula propriul sistem de apărare, putând creşte şansele la o viaţă sănătoasă, susţine Dr. William Li, cercetător al Institutului Harvard care şi-a dedicat sute de ore studierii cancerului.

Cei mai mulţi dintre noi ştim că pentru a ne menţine sănătatea este esenţial să ne ferim de alimentele nocive pentru organism şi să facem alegeri care să susţină regenerarea organismului. Dar când vine vorba de enumerarea acestora, câţi dintre noi ştim ce alegeri să facem? Dr. William Li, cercetător al Institutului Harvard care şi-a dedicate sute de ore studierii cancerului, explică modul în care sistemul de apărare al organismului opune rezistenţă bolilor şi cum este acesta impactat de alimentaţie, scrie Press Association.

„Sănătatea înseamnă mai mult decât absenţa bolii, este puterea sistemului nostru de apărare care ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului, a obezităţii, a demenţei, a bolilor autoimune şi chiar a cancerului“, spune dr. Li. „Există o modalitate de a ne stimula propriul sistem de apărare, alegerile alimentare putând influenţa şansa la o viaţă mai lungă“, susţine specialistul Harvard.

Roşii

Conţin o moleculă bioactivă numită licopen, explică dr. Li, care poate întrerupe alimentarea cu sânge a celulelor canceroase. Un studiu american din 2018 arată că sucul de roşii a fost asociat cu scăderea cu 30% a riscului dezvoltării cancerului de prostată.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră, bogată în cacao, nu trebuie să fie o placere vinovată. Cercetările arată că aceasta conţine polifenoli care pot creşte nivelul celulelor stem, îmbunătăţind circulaţia şi ajutând organismul să regenereze celulele îmbătrânite.

Ceai verde

Beneficiile ceaiului verde sunt recunoscute de multă vreme. Atât ceaiul verde, cât şi cel negru pot activa sistemul de apărare al organismului, îmbunătăţind circulaţia, regenerarea celulară, bacteriile intestinale, protecţia ADN şi imunitatea.

Cafea

Cafeaua poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii celulare prin creşterea lungimii telomerilor (o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom).

Nuci

Bogate în substanţe nutritive şi grăsimi sănătoase, nucile sunt un important susţinător al sănătăţii.  Studiile arată că un consum de două porţii de nuci pe săptămână este asociat cu un risc redus de apariţie a cancerului de colon, precum şi cu încetinirea îmbătrânirii celulare.

Soia

Confuzia asupra acestui produs este legată de un compus asemănator estrogenului găsit în soia, despre care se crede că poate provoca cancer de sân, spune dr. Li. Conform specialistului, studiile arată exact opusul, soia fiind asociată cu scăderea riscului de recurenţă a cancerului de sân.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite