Superalimente care întârzie procesul de îmbătrânire

Superalimente care întârzie procesul de îmbătrânire

Îmbătrânirea este cauzată, în principal, de radicalii liberi. O dietă bogată în antioxidanţi, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale te ajută să ai o piele luminoasă şi să nu îţi arăţi adevărata vârstă. Există câteva super alimente, care incluse cât mai des în meniul tău te vor ajuta să îţi păstrezi aspectul tânăr mai mult timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fructele de padure

Au un conţinut impresionant de antioxidanţi, cercetătorii ajungând la concluzia că aceştia încetinesc procesul de îmăbtrânire, neutralizează radicalii liberi şi ajută organismul să se regenereze mult mai uşor. Fructele de padure, în special afinele, zmeura, căpşunile, goji şi murele sunt bogate în substanţe nutritive, care reduc inflamaţiile din organism şi întăresc sistemul imunitar.

Rodiile

Atribuindu-i-se de multe ori titulatura de „super fruct“, rodia conţine de 3 ori mai multi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Consumul regulat întârzie îmbătrânirea prematură, favorizând circulaţia sângelui. Un singur fruct conumat zilnic asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C, fiind bogat de asemenea în vitamina A , E şi acid folic, considerate vitaminele frumuseţii.

Strugurii

Strugurii, în special cei roşii şi albaştri, sunt bogaţi în vitamine şi antioxidanţi. Conţin resveratrol, un antioxidant care protejează organismul împotriva cancerului, bolilor de inimă şi maladiilor degenerative. Totodată, au un conţinut bogat de potasiu, fosfor, magneziu, calciu şi mangan. Cei mai buni struguri sunt cei fermi la atingere şi se păstrează cel mai bine în frigider. Strugurii au şi mulţi antioxidanţi importanţi pentru sănătatea ochilor, prevenind apariţia bolilor cardiace. Porţia medie recomandată este de o cană, adică aproximativ 32 de boabe.

Afla mai multe pe clickpoftabuna.ro

citeste totul despre: