Secretul vieţii eterne, în mâinile unui cercetător rus: „Am început să muncesc mai mult şi nu m-am îmbolnăvit absolut deloc în ultimii doi ani”
0
Un grup de oameni de ştiinţă din Rusia cred au găsit secretul vieţii eterne. Pentru a testa bacteria-minune descoperită în veşnicul îngheţ siberian, un cercetător şi-a injectat „medicamentul” şi susţine că efectele miraculoase deja se văd, întrucât se simte mai energic şi nu s-a mai îmbolnăvit deloc din momentul tratamentului.
Un grup de oameni de ştiinţă din Rusia cred că secretul vieţii eterne se găseşte în eternul îngheţ din Siberia. Specialiştii fac experimente pe o bacterie care a supravieţuit milioane de ani în gheaţa din Siberia, crezând că aceasta ar putea fi un element cheie în descoperirea vieţii eterne. Anatoli Brouchkov, conducătorul Departamentului de Geocrinologie de la Universitatea de Stat din Moscova, este cel care a făcut remarcabila descoperire. În urmă cu doi ani, bărbatul s-a oferit să conducă un experiment pe el însuşi. Brouchkov a fost injectat cu bacteria în vârstă de 3,5 milioane de ani, după mai multe teste finalizate cu succes atât pe şoareci, cât şi pe globule sanguine umane. Bărbatul susţine că efectele procesului deja se văd şi că se simte mai sănătos şi energic de când a beneficiat de tratamentul experimental.
„Am început să muncesc mai mult şi nu am răcit absolut deloc în ultimii doi ani”, declarat cercetătorul pentru „The Siberian Times”.
Cu toate acestea, Brouchkov recunoaşte că este posibil ca această schimbare miraculoasă să fie doar un efect psihologic, nu ştiinţific. „Nu pot să descriu efectele. Pentru mine e clar că nu m-am îmbolnăvit deloc de doi ani. Totuşi, astfel de experimente trebuie desfăşurate în clinici de specialitate, unde se pot face teste şi statistici. Abia atunci am putea fi siguri de rezultate”, a mai spus bărbatul.
Deşi încă nu au desluşit cum această bacterie previne procesul de îmbătrânire, oamenii de ştiinţă din spatele proiectului susţin că efectele asupra longevităţii la şoareci sunt reale. De asemenea, specialiştii au determinat şi că bacteria siberiană creşte fertilitatea în cazul femelelor şoarece mai bătrâne.
„Trebuie să aflăm care este elementul care ţine această bacterie în viaţă şi care este mecanismul care stă în calea îmbătrânirii pentru a putea să o folosim în beneficiul nostru”, a precizat Anatoli Brouchkov.