Metoda terifiantă prin care membrii ISIS din Irak pedepsesc femeile care nu îşi acoperă complet trupul: „Este mai rea decât durerile din timpul naşterii”

Metoda terifiantă prin care membrii ISIS din Irak pedepsesc femeile care nu îşi acoperă complet trupul: „Este mai rea decât durerile din timpul naşterii”

Ochii sunt singura parte a corpului pe care femeile musulmane au voie să o afişeze, potrivit membrilor ISIS. FOTO flickr.com

Organizaţia criminală ISIS i-a determinat pe mulţi dintre locuitorii oraşului irakian Mosul să îşi abandoneze casele şi să fugă din calea cruzimii. Printre ţintele „preferate” ale teroriştilor se numără femeile, care au parte de un tratament absolut îngrozitor dacă, după standardele acestora, afişează o vestimentaţie „indecentă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii din oraşul irakian Mosul îl numesc „muşcătorul”. Coşmarul femeilor pedepsite pentru faptul că îşi acoperă tot trupul nu poate purta, însă, un nume. Instrumentul de metal folosit de membrii ISIS pentru a le rupe, la propriu, carnea de pe trup „indecentelor” este mai mult decât o metodă de tortură sau de educare. 
 
Fostul director al unei şcoli, care a părăsit oraşul la începutul acestei luni, spune că unealta provoacă dureri agonizante, potrivit publicaţiei „The Independent”. Fatima, o femeie în vârstă de 22 de ani, a reuşit să plece din Mosul înainte să pice victimă torturii. Tânăra soţie şi-a luat copiii şi, după nenumărate încercări de „evadare”, a reuşit să fugă din calea ISIS, grupare care, spune ea, a devenit mult mai violentă şi mai sadică.
«Muşcătorul» a devenit un coşmar pentru noi. Sora mea a fost pedepsită atât de drastic luna trecută pentru ca a uitat să îşi poarte mănuşile, le uitase acasă. La o lună după ce au torturat-o, încă avea vânătăi şi cicatrici vizibile pe mâini. Mi-a spus că pedeapsa cu «muşcătorul» este mult mai dureroasă decât durerile din timpul naşterii, povesteşte Fatima. 
Conform descrierilor martorilor, „muşcătorul” seamănă cu o capcană pentru animale, este din metal şi are dinţi care intră în carne. În Mosul, orice femeie care nu îşi acoperă aproape în întregime trupul intră în atenţia ISIS. Membrii violentei organizaţii insistă ca femeile să fie complet acoperite, să poarte pantaloni largi, şosete şi mănuşi, şi să fie însoţite de o rudă de sex masculin atunci când părăsesc casa. 
 
citeste totul despre: