Legumele pe care e mai bine să le consumi gătite. Roşiile sunt printre ele
0Legumele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului, însă cum le consumi ca să beneficiezi la maxim de proprietăţile lor? Există câteva dintre ele pe ar fi mai bine să le găteşti înainte să le mănânci.
Spanacul
Prezenţa frunzelor sale tinere a ajuns să devină un must în farfuriile celor cu preocupări serioase în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Ceea ce puţini ştiu este că în stare proaspătă, această legumă cu frunze verzi conţine cantităţi mari de acid oxalic, un compus cu potenţial dăunător considerabil. Dincolo de faptul că afectează absorbţia unor minerale importante, aşa că fierul, calciul, magneziul şi potasiul, acesta ne mai şi încarcă organismul cu oxalati, favorizând astfel apariţia litiazei renale, a durerilor articulare şi a altor tulburări. Vestea bună este că acidul oxalic este puţîn stabil la temperaturi înalte, astfel că simplă preparare a spanacului la aburi poate reduce nivelul acestuia cu până la 53%. În plus, aburul menajează o bună parte din substanţele nutritive.
Află ce alte legume mai sunt beneifce pentru funcţionarea organismului, aici!
Citeşte şi:
De ce te cerţi cu soţul după naştere şi cum ”stingi” conflictele