Cele mai mari confuzii pe care oamenii le fac când vine vorba de parfum şi apă de colonie, explicate de un expert parfumier

Cele mai mari confuzii pe care oamenii le fac când vine vorba de parfum şi apă de colonie, explicate de un expert parfumier

Experţii parfumieri vorbesc despre cele mai mari confuzii pe care le fac clienţi. FOTO Arhivă

Alegerea parfumului potrivit este o adevărată provocare. De la modul de testare în funcţie de PH-ul pielii şi până la procentul de concentraţie al uleiurilor parfumate, există numeroase criterii de care trebuie să ţineţi cont pentru a face alegrerea corectă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mulţi oameni cred că parfumurile sunt unele pentru bărbaţi şi altele pentru femei, însă aceşti termeni se referă doar la concentraţia uleiurilor parfumate, care reprezintă baza, neutră din punct de vedere al genului, scrie businessinsider.com. 

Există multe alte concepţii greşite, aşa că expertul parfumier Marlen Harrison oferă un set de sfaturi care să vă ajute să alegeţi parfumul potrivit:  

Parfumul ar trebui păstrat în baie

Parfumul îşi poate schimba aroma în funcţie de condiţiile în care este păstrat, din cauza uleiurilor parfumate pe care le conţine.

Aroma de pe testerul de hârtie diferă de cea a parfumului aplicat pe piele

Este imposibil ca o bucată de hârtie să miroasă la fel ca pielea parfumată. Mai mult, un parfum poate mirosi puţin diferit în cazul în care este aplicat la diferite persoane, în funcţie de PH-ul pielii.

Aplicaţi parfum în zonele cu temperatură crescută a corpului

Aplicaţi parfumul preferat în zonele corpului care sunt în mod natural mai calde, cum ar fi gâtul şi încheietura mâinilor, deoarece acest lucru va permite ca mirosul să reziste pe parcursul întregii zile. Totuşi, aveţi grijă să nu exageraţi în ceea ce priveşte cantitatea aplicată.

Apa de toaletă şi apa de parfum sunt diferite ca şi persistenţă

Apa de colonie conţine 3% concentraţie de ulei parfumat, apa de toaletă 10%, în timp ce apa de parfum are între 15% şi 20%. Parfumul autentic are o concentraţie de aproximativ 25%.

Nu vă frecaţi încheieturile atunci când aplicaţi parfum

Lăsaţi parfumul să se absoarbă singur în piele.

Nu toate parfumurle trebuie aplicate în aceeaşi cantitate

Un parfum mai puternic va mirosi mai puternic, aşa că este nevoie să aplicaţi mai puţin.

Mai mult parfum nu înseamnă o aromă mai plăcută

Acelaşi parfum aplicat în concentraţii diferite poate mirosi complet diferit.

Un preţ mai mare nu garantează calitatea produsului

Înainte de a achiziţiona un parfum, consultaţi un blog de profil pentru a afla cât mai multe detalii despre caracteristicile produsului dorit.

FOTO businessinsider.com

citeste totul despre: