Ce poţi face cu albuşurile rămase: 4 utilizări în alimentaţie şi cosmestică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce poţi face cu albuşurile rămase, mai ales că se usucă dacă sunt depozitate în frigider mai mult de o zi. FOTO123 RF
Ce poţi face cu albuşurile rămase, mai ales că se usucă dacă sunt depozitate în frigider mai mult de o zi. FOTO123 RF

Dacă nu ştii ce poţi face cu albuşurile rămase după pregătirea maionezei, de exemplu, sau a altor alimente care necesită doar folosirea gălbenuşurilor de ou, vă dăm câteva idei eficiente.

Unele alimente, precum ouăle, pot fi folosite eficient în bucătărie, fără să se risipească vreun component. Dacă aţi găsit deja întrebuinţare gălbenuşurilor, dar nu vă doriţi să aruncaţi nici albuşurile, vă propunem câteva idei de utilizare. De reţinut este însă faptul că albuşurile nu rezistă foarte mult la rece, din cauză că se pot usca dacă sunt depozitate în frigider mai mult de o zi, potrivit „Reader’s Digest”. Dacă sunt, însă, amestecate cu puţină apă înainte de depozitare şi acoperite înainte de a fi puse în frigider, pot rezista până la trei zile.

Ce poţi face cu albuşurile rămase: Budincă de albuş

Puteţi realiza cu succes o budincă de albuş. Se bat spumă opt albuşuri de ou, se pun zahări şi peltea (suc de fructe fiert cu zahăr, înghegat cu o masă gelatinoasă), după care se bate până se întăreşte. Se toarnă compoziţia într-o formă „îmbrăcată” cu zahăr ars şi se pune într-un vas cu apă fiebinte. Se pune la cuptor o jumătate de oră, după care se lasă la răcit şi se poate servi cu sos de vin.

Ce poţi face cu albuşurile rămase: Smoothie sănătos cu banane şi albuş

Pentru realizarea unui mic dejun plin de proteine puteţi folosi albuşurile a trei ouă organice, o banană, fibre solubile şi 400 de mililitri de lapte. Se taie banana rondele şi se zdrobeşte cu ajutorul blenderului, se adaugă albuşurile şi se amestecă, iar la final se completează cu fibrele (fulgi de orz sau de ovăz, de exemplu) şi lapte. Se amestecă din nou şi se serveşte proaspăt. 

Ce poţi face cu albuşurile rămase: Mască nutritivă pentru faţă

Albuşurile de ou sunt foarte bune ca ingredient în măştile pentru faţă datorită surplusului de vitamina A, care ajută la repararea texturii pielii. Poţi adăuga şi alte ingrediente, precum ulei de migdale, avocado sau argilă.

Ce poţi face cu albuşurile rămase: Mască hidratantă pentru păr

Bogat în grăsimi şi proteine, albuşul de ou este un balsam natural pentru păr. Foloseşte în jur de şapte albuşuri, amestecă-le până devin cremoase, şi aplică-le pe părul curat şi umed. Lasă masca să acţioneze aproximativ 20 de minute după care clăteşte părul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite